Veertig kunstenaars zetten deuren open op Lak@rt-route

De deelnemende kunstenaars ban Lak@rt in Laarne.
Didier Verbaere De deelnemende kunstenaars ban Lak@rt in Laarne.
Kunstenaarsvereniging Lak@rt organiseert op vrijdag 30, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september voor de vierde keer een groot kunstevenement in Laarne en Kalken. Vorige editie lokte meer dan 1.500 bezoekers. De 4de editie van Lak@rt start met een nocturne tussen 17 en 22 uur.

“Een fietsroute doorheen de twee gemeentes, gidst je langs verschillende plaatselijke kunstenaars en ateliers. In totaal zijn er 40 deelnemende kunstenaars met een heel divers aanbod: tekeningen, schilderijen, beelden, glaskunst, juwelen, installaties, metaalsculpturen, keramiek of woordkunst. Op 13 locaties zijn de kunstenaars ook live aan het werk”, zegt Hugo De Winter van Lak@rt. 

Er zijn ook drie infopunten waar je het programmaboekje met de route aan 1 euro kan aankopen: in het gemeentehuis, in het kasteel van Laarne en in het Sociaal Huis aan de Nerenweg in Kalken.

Lak@rt in Laarne werd officieel voorgesteld aan het gemeentehuis.
Didier Verbaere Lak@rt in Laarne werd officieel voorgesteld aan het gemeentehuis.

“Het is echt à la carte. Men kiest welke locaties men wil bezoeken. Er is een route uitgestippeld die men met de fiets of met de wagen kan volgen. Bezoekers worden ontvangen op vrijdag van 17 tot 22 uur,  zaterdag van 13 tot 19 uur en op zondag van 10 tot 18 uur. Deelnemers maken ook kans op mooie prijzen via de wedstrijd ‘Zilver’”, aldus de organisatie.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.