Kinderen brengen kleur in gangen rusthuis met tekeningen en leren al spelend

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Kinderen De Zonnbloem maken tekeningen voor de gangen van het rusthuis.
RV Kinderen De Zonnbloem maken tekeningen voor de gangen van het rusthuis.
Kinderen van de Basisschool De Zonnebloem in Kalken knutselden een hele week voor de buren van het woonzorgcentrum Hof Ten Kouter. Daarnaast gaan de ‘lessen' gewoon door. 

“De kinderen die in onze noodopvang verblijven op school helpen hun kamers en gangen opfleuren. Ze knutselen paasmandjes, maken grote hartverwarmende schilderijen, maken kleurplaten, schrijven kaartjes. Dagelijks worden deze aan het woonzorgcentrum bezorgd en elke dag krijgen enkele bejaarden op deze manier een warmer gevoel”, zegt directeur Anniq Patho van De Zonnebloem.

Kinderen De Zonnbloem maken tekeningen voor het rusthuis.
RV Kinderen De Zonnbloem maken tekeningen voor het rusthuis.

Daarnaast krijgen de kinderen in de opvang ook taken die ook anderen thuis krijgen, is er aandacht voor beweging zoals fietsbehendigheidsoefeningen of ravotten ze met Max, de opvanghond tijdens de naschoolse opvang. Ook het afstandsonderwijs krijgt vorm met wekelijkse contractjes die de kinderen van het lager toegestuurd krijgen van hun klasleerkracht. De kleuters krijgen vrijblijvend lesmateriaal waar elke ouder en kind de vrijheid krijgen om deze te verwerken.

Tekeningen maken en spelen met Max
RV Tekeningen maken en spelen met Max
Geschenkjes voor de bewoners van het rusthuis.
RV Geschenkjes voor de bewoners van het rusthuis.