Jonge twintiger rijdt met 175 kilometer per uur op E17 en wordt betrapt door politie

Politierechter Peter D'Hondt.
Mozkito Politierechter Peter D'Hondt.

Antwerpenaar Romain C. (21) is door politierechter Peter D'hondt op de rooster gelegd voor een zware snelheidsovertreding die hij beging op 5 december 2017. De man reed kilometers lang met een snelheid van 175 kilometer per uur op de E17. “De openbare weg is geen pretpark en dit soort gedrag hoort hier niet thuis", aldus D’hondt. 

De feiten gebeurden met de Volkswagen Golf van zijn moeder. Met vier inzittenden reed C. in de richting van Gent toen hij ter hoogte van het oprittencomplex in Sint-Niklaas werd opgemerkt door de wegpolitie omwille van zijn rijstijl. Hij werd dan achternagereden waarbij gigantische snelheden werden bereikt. Op het moment van de feiten was het donker en was er minder verkeer. Tot in Laarne volgde de politie hem waarna al zijn gegevens genoteerd werden. De beklaagde zelf was in de rechtbank bijzonder stil en kon geen geldige verklaring geven voor zijn snelheid. Bovendien zou hij ook dicht bij andere auto’s gereden hebben, geen pinker gebruikt en geknipperd hebben met de grootlichten. “Ik heb dit allemaal niet gedaan", beweerde C. “Ik heb wel te snel gereden vermoedelijk, maar al die andere feiten heb ik niet gedaan", klinkt het. 

De politie-agent die kwam getuigen gaf een inlichtingenblad af aan de politierechter waarop verschillende meldingen stonden over het gevaarlijke rijgedrag van dat voertuig. “Dat kunnen we toch niet zomaar negeren ook niet. Dit rijgedrag is echt ongehoord", aldus politierechter Peter D'hondt. De zware inbreuken leverden de man een geldboete op van 4.000 euro. Hij kreeg drie jaar rijverbod en moet alle proeven opnieuw afleggen. Bovendien moet hij zich laten checken of hij geschikt is om nog te rijden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.