Jaar cel voor stel inbrekers

Copyright : Geert De Rycke
De Dendermondse rechter veroordeelde twee inbrekers. Yassine T. en Medhi S., allebei uit Lille, kregen een gevangenisstraf van één jaar cel met uitstel en een effectieve boete van 800 euro. 

De twee braken op 1 juli 2018 binnen in een woning in Laarne. De bewoonster werd echter opgeschrikt door het geluid en wist de dieven te betrappen. T. en S. gingen op de vlucht, maar namen wel een laptop mee. "Gelukkig kon wel de nummerplaat van hun wagen genoteerd worden", vertelde openbaar aanklager tijdens het proces. "Eén van hen liet ook een schoenafdruk achter. Uiteindelijk werd het duo gevat in Heusden, waar ze crashten met hun auto. Daardoor konden ze gearresteerd worden. T. en S. lieten zich echter niet zomaar oppakken. Ze waren agressief tegenover de agenten." 

In de wagen van het duo werden zes flessen sangria gevonden. Die bleken eerder uit een tuinhuis in Destelbergen gestolen te zijn. Beiden ontkenden de feiten. "We reden daar alleen maar rond om onze auto vol te tanken met benzine", verklaarde T. S. bleef erbij dat hij te dronken was om iets van de feiten mee te maken. "Ik lag op de achterbank te slapen", beweerde hij.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bracke Chris

    Waarom zien wij nooit de gezichten van de daders, ik heb mijn inbrekers wel gezien. en zou deze twee nog wel erkennen. Voor zo een straf staan die morgen terug in onze buurt, en doen ze verder.