Iedereen welkom op herinneringsbank voor Inge

“Als tastbare herinnering en uit voorliefde voor Engeland”

Hans, Kato, Janne en Bavo op de herdenkingsbank voor Inge in de Peperstraat in Kalken.
Didier Verbaere Hans, Kato, Janne en Bavo op de herdenkingsbank voor Inge in de Peperstraat in Kalken.
In de Peperstraat in Kalken plaatsten Hans Verstuyft en zijn kinderen Janne, Kato en Bavo een herinneringsbank ter nagedachtenis van mama Inge De Wilde (53). Zij overleed vorig jaar op 17 oktober aan kanker. “Mensen kunnen hier tot rust komen en voor ons is het een tastbare herinnering aan haar”, zegt Hans.

De woning van Hans en Inge in de Peperstraat paalt aan de rand van de Kalkense Meersen. Het uitzicht is adembenemend en de velden doen Hans ongetwijfeld denken aan het Engelse platteland. Inge en Hans waren verliefd op het Verenigd Koninkrijk en trokken er vaak heen. “We waren 29 jaar lang getrouwd en trokken er elk jaar heen op vakantie”, vertelt Hans. Ook hun woning ademt de typische sfeer uit van een cottage. Daar kwamen ze tot rust na een lange werkdag of hun vrijwilligerswerk voor Oxfam en 11.11.11. Vorig jaar moest Hans alleen verder. Hij verloor zijn grote liefde na een slepende ziekte. 

“Op 17 oktober is Inge hier thuis vredig overleden en namen we liefdevol afscheid”, zucht Hans. “Samen met de kinderen hebben we toen besloten om een herinneringsbank in de voortuin te plaatsen. In Engeland vind je in parken en op pleinen veel van die ‘memory benches’. Het leek ons een mooi eerbetoon aan Inge. Om haar te blijven herinneren. En aan onze voorliefde voor Engeland”, vertelt Hans.

Fietsvriendelijk

Herinnering aan Inge (1964 - 2017)
Didier Verbaere Herinnering aan Inge (1964 - 2017)

Naast de bank staat ook een koffer met fietsgereedschap en een fietsenrek. “Door de straat lopen heel wat fietsroutes en ik ben zelf een fervent fietser. Mensen met pech kunnen de spullen gebruiken om hun fiets te herstellen. Janne schilderde de pictogrammen op de kisten. Een naamplaatje herdenkt Inge. Het is ook gewoon een mooie rustplaats en iedereen is welkom om er gebruik van te maken. Om even stil te zitten en te genieten van het uitzicht. Bankjes in het straatbeeld bevorderen ook het sociaal contact tussen mensen. Daarom staat ze ook voor en niet in de tuin. Iedereen kan er gebruik van maken”, besluit Hans. 

Didier Verbaere4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Chantal Van de Wiele

  Prachtig ,ontroerend en mooi gedaan

 • Marianne Van Wesemael

  Prachtig gedaan Hans,Janne,Kato en Bavo

 • HENRI JANSEN

  Mooi en ontroerend tegelijk.

 • joske vermeulen

  Awel, dit vind ik nu eens mooi se...