Ex-veldrijder Albert van Damme alias 'Leeuw van Laarne' veroordeeld voor politierechtbank

Politierechter Peter D'Hondt.
Mozkito Politierechter Peter D'Hondt.

Ex-veldrijder Albert Van Damme (78), beter bekend als de ‘Leeuw van Laarne’ is door de politierechtbank in Dendermonde veroordeeld tot een geldboete van 4.800 euro na een ongeval waarbij hij licht onder invloed was van alcohol. De feiten dateren al van 13 mei 2016 en vonden plaats in Laarne. De man was veldrijder in de tijd van Erik en Roger De Vlaeminck en werd zelf zes keer Belgisch kampioen. De leeuw was gisteren niet aanwezig op zijn proces, maar liet zich wel bijstaan door een advocaat. “Het gaat hier om een bijzonder kleine aanrijding, waarbij de spiegels elkaar raakten op een kruispunt”, aldus zijn advocaat. Na het ongeval reed Van Damme echter gewoon verder, omdat hij het ongeval niet gevoeld had. De vrouw reed hem achterna en kon hem staande houden, er werd toen afgesproken om alles in der minne te regelen. Even later kreeg hij toch de politie over de vloer, die een ademtest wilden afnemen. Hij weigerde dit en zei dat hij net twee glazen whisky had gedronken. Ook op het bureau weigerde hij een bloedproef, waardoor hij een nacht in de cel moest verblijven. “De zaak is eigenlijk ontploft, omdat hij weigerde de test af te leggen. Hij had mogelijks al wat gedronken tijdens het ongeval, maar veel zal dit alleszins niet geweest zijn. Maar door het weigeren is de impact wel groter geworden”, gaf zijn raadsman toe. Naast de geldboete krijgt de voormalige veldrijder ook een rijverbod van 72 dagen. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lucien Mertens

    De ademtest thuis na de feiten, waar de man idd al iets kon gedronken hebben, zou sowieso te laat en dus ongeldig geweest zijn, en de rest is blijkbaar giswerk van de politie...dit vonnis is vrij onrechtvaardig, zelfs onterecht.

  • Samuel Smausentich

    Het is fout en politiek niet-correkt zelfs maar ook te denken dat deze overigens Rechtvaardige Rechter zijn plaatske dankt aan zijn islamofiele moeder,Paula D'Hondt-Van Opdenbosch. Hetzelfde kan echter niet gezegd worden van zijn zus Christien.