Celstraf van twee jaar met zes maanden uitstel na dodelijk ongeval op E17

Thomas H. weet naar eigen zeggen niets meer van het ongeval. Hij gaf wel toe dat hij dronken was.
Koen Baten Thomas H. weet naar eigen zeggen niets meer van het ongeval. Hij gaf wel toe dat hij dronken was.
Thomas H. is door politierechter Peter D’hondt veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan zes maanden met uitstel. Op 16 april kwam H. van een feestje in Gent met zijn vriendin toen hij motorrijder Glenn Scheire (27) achteraan aanreed ter hoogte van de parking in Kalken. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. 

“Op het moment van de feiten was het donker buiten en werkte de verlichting op de plaats van het ongeval. De Mercedes raakte de motorrijder achteraan waarna de Mercedes op zijn dak terechtkwam. Het lichaam van de motorrijder bevond zich in een donkere zone en werd daarna nog enkele malen overreden”, lichtte politierechter Peter D'hondt toe.

De beklaagde was op het moment van de feiten zwaar onder invloed van alcohol. “Hij herinnerde zich ook niets meer van het ongeval. Ter zitting was hij erg verward. Uiteindelijk gaf hij toe dat hij mogelijk in slaap was gevallen”, klinkt het. 

Beklaagde Thomas H. dronk zijn laatste pint een kwartier voor het vertrek naar huis. Bovendien reed hij ook met een snelheid van 140 kilometer per uur. “Het was een dodelijke mix van alcohol en rijden met een te hoge snelheid. Ondanks alle campagnes begaf de jongeman zich nog in het verkeer. De leeftijd en zijn blanco strafregister zijn het enige lichtpunt”, besloot D'hondt. 

Naast de gevangenisstraf kreeg de jongeman ook nog een geldboete opgelegd van 8.000 euro en een rijverbod van vijf jaar. Hij zal ook alle examens opnieuw moeten afleggen alvorens hij opnieuw achter het stuur mag plaats nemen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.