5 mensensmokkelaars en 33 transmigranten opgepakt bij politieactie

Archiefbeeld : Goliath actie in Wetteren.
Didier Verbaere Archiefbeeld : Goliath actie in Wetteren.
Bij een grote politieactie op de E17 in Kalken en Beervelde werden in de nacht van 21 op 22 augustus 33 vluchtelingen opgepakt. Er werden ook vijf vermoedelijke mensensmokkelaars gearresteerd. 

Twee bendeleden werden ter plaatse gearresteerd en 33 transmigranten werden uit drie vrachtwagens gehaald. Tijdens een huiszoeking in Schaarbeek werd een derde verdachte opgepakt en aanzienlijke bedragen cash geld aangetroffen en in beslag genomen. Twee verdachten in dit dossier werden eerder reeds door andere politiediensten opgepakt wegens illegaal verblijf, en waren opgesloten in het repatriëringscentrum in Steenokkerzeel.

In totaal werden bij deze actie dus vijf verdachten van Eritrese en Ethiopische nationaliteit opgepakt. Ze werden op dinsdag 28 augustus voor de onderzoeksrechter in Dendermonde voorgeleid. Deze besliste vier verdachten onder aanhoudingsmandaat te plaatsen, de vijfde wordt gerepatrieerd naar Noorwegen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.