Zonnige Kempen bouwt 30-tal sociale woningen
in centrum van Veerle

Burgemeester Tine Gielis, Ludo Helsen (voorzitter van Zonnige Kempen), Luc Stijnen en Raf Moons.
RV Burgemeester Tine Gielis, Ludo Helsen (voorzitter van Zonnige Kempen), Luc Stijnen en Raf Moons.
Sociale huisvestingsmaatschappij Zonnige Kempen gaat een dertigtal sociale woningen in het centrum van Veerle-Laakdal bouwen. Daarvoor kocht het twee nieuwe projectzones aan.

Het eerste perceel is gelegen ter hoogte van Vorstsebaan 5, 7 en 9. Op die site staan drie bestaande gekoppelde woningen. De twee rechtse woningen zullen afgebroken worden, de meest linkse woning zal gerenoveerd worden. In totaal zullen er een twaalftal sociale woningen gebouwd worden op de site. Een tweede perceel situeert zich ter hoogte van Veerledorp 70. Daar zal het achterliggende gebied ontwikkeld worden tot een project met een twintigtal woningen. “Op 20 mei 2019 zetten we alvast de eerste stappen in de vorm van een eerste overleg met de gemeente. Zonnige Kempen zal met hen in dialoog gaan over de mogelijkheden voor de ontwikkeling van beide sites”, aldus Luc Stijnen, directeur van Zonnige Kempen.

Wachtlijsten

Het gemeentebestuur toont zich tevreden met de komst van de sociale woningen. “Ondanks de talrijke inspanningen die we als openbaar bestuur samen met de sociale huisvestingsmaatschappijen al gedaan hebben, stellen we vast dat de wachtlijsten voor toegang tot sociale woningen vaak langer worden. We zijn dan ook zeer verheugd dat Zonnige Kempen investeert in Laakdal om zo een antwoord te kunnen bieden op de huidige huisvestingsvraagstukken”, aldus schepen van Welzijn Raf Moons (CD&V).
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eida Lam

    Ik wens ze daar veel geluk toe, de omwonenden, Veerle-Laakdal is een piepklein dorp en daar direct tientallen sociale woningen plaatsen gaat ongetwijfeld ongelooflijk veel overlast geven bij de omwonenden.