Wandeling en lezing in het teken van tijd

Illustratiebeeld.
RV Illustratiebeeld.
Op zaterdag 4 mei start de eerste Vlaamse editie van de Week van de Tijd. De hele week vinden er dan, verspreid over de vijf Vlaamse provincies, activiteiten plaats die rond (vrije) tijd draaien. Voor de Kempische activiteiten kan je in Laakdal terecht.

De eerste Vlaamse editie van de Week van de Tijd roept enerzijds het beleid op om een samenleving te organiseren die vrije tijd erkent als een basisrecht en die voorkomt dat een tekort aan vrije tijd louter wordt gezien als een persoonlijk probleem. Anderzijds reiken de activiteiten tijdens deze Week van de Tijd mogelijkheden aan om je vrije tijd bewuster in te vullen – of net leeg te laten.

In de Kempen organiseert ACV Laakdal, in samenwerking met Pasar en Vormingplus Kempen, twee activiteiten naar aanleiding van de Week van de Tijd. Op zaterdag 11 mei is er de Pak je tijd-avondwandeling.

Je wandelt door het mooie Merodegebied en onderweg krijg je de tijd om te genieten van een gedicht of een literair fragment. Je staat eventjes stil bij onze samenleving en je krijgt tips om zelf aan de slag te gaan. Starten kan tussen 18 en 19 uur aan de parochiekerk van Veerle-Heide. De wandeling van 4 km lang is gratis. Inschrijven kan tot 6 mei bij Els Cools, via 014/44.68.30 of ecools@acv-csc.be.

Op donderdag 16 mei is er de lezing ‘Hoe kunnen we anders omgaan met tijd?’ door Yoni Van Den Eede. In ons dagelijks leven willen we onze tijd zo ‘nuttig’ mogelijk besteden en zo weinig mogelijk tijd ‘verliezen’. Tijdens de lezing ontdek je hoe het op een andere manier kan. De lezing vindt plaats om 19.30 uur in de Sint-Jozefkapel in Groot-Vorst. Inschrijven kan evenzeer bij Els Cools.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.