Vrouw heeft affaire met haar baas: stoppen van echtgenoot slaan door bij zien van foto’s

Het gerechtsgebouw in Turnhout
Jef Van Nooten Het gerechtsgebouw in Turnhout
Een man uit Laakdal riskeert een gevangenisstraf van 10 maanden voor partnergeweld. De 38-jarige J.B. viel zijn echtgenote aan in haar slaap. Volgens de advocate van de man is er sprake van onweerstaanbare drang. “Hij had ontdekt dat zijn echtgenote een relatie had met haar baas.”

Het slachtoffer woont intussen in Meerhout. Op het moment van de feiten woonde ze samen met haar man, de 38-jarige J.B., in Laakdal. Ze hadden op dat moment 9 jaar een relatie, waarvan 4 jaar als getrouwd koppel. Op 21 oktober 2018 raakte de vrouw zwaargewond nadat haar echtgenoot had ontdekt dat ze een buitenechtelijke relatie had met een meerdere op haar werk. “Mijn cliënt lag thuis in haar bed. De beklaagde heeft haar hardhandig aangepakt. Hij gooide een ventilator naar haar en ze kreeg een kastdeur op zich. Toen ze van de spoedafdeling terug kwam, bleek ook de achterruit van haar wagen gesneuveld.”

Dochtertje

Het waren buren van het koppel die op 21 oktober vorig jaar de politie verwittigden toen ze het geweld hoorden. In afwachting van de hulpdiensten drongen ze de woning binnen om het slachtoffer te helpen. “Ze hebben J.B. van het slachtoffer moeten aftrekken. Hij gaf haar meerdere slagen in het gezicht en stampen op het lichaam. Hun dochtertje en een nichtje waren getuige van het geweld”, zegt openbaar aanklager Elke Van Bladel.

Het slachtoffer was vier weken arbeidsongeschikt na het geweld. De beklaagde – intussen is het koppel gescheiden – hoopt op een vrijspraak. “Het ging om een onweerstaanbare drang”, zegt zijn advocate. “Hij had ontdekt dat zijn vrouw een relatie had met een van haar oversten op het werk. Ze probeerde hem nog wijs te maken dat die affaire al terug achter de rug was, maar dat was niet het geval. Hij is op café zijn emoties gaan wegspoelen met enkele zware bieren. Toen hij nadien geconfronteerd werd met foto’s van het overspel is er iets geknakt. Hij was zichzelf niet meer op dat moment.”

De rechter velt een vonnis op 26 november.
34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Benny Jozef Van den Put

  Eigenlijk kunde nog niet meer vrijen met u vrouw onbeschermd wie weet wat ze met zich meebrengt.stop met de relatie en ga dan verder met een ander zo blijft het een beetje menselijk

 • Paul Philippaerts

  Vermassen bellen onweerstaanbare drang en vrij binnen de kortste keren. Moord is in Belgie echt geen kwestie meer voor criminelen. Dat wordt hier goedgepraat dat het niet op kan. Ook verkeersdoden is in Belgie geen probleem. Er worden duizenden verkeers en stadswachters ingezet, maar in het verkeer rijden camions en ook gewone chauffeurs rond te telefoneren, eten, films kijken, gazetten lezen pakkans uiterst miniem. Snelheidsovertredingnen (cameraatjes neerzetten) dat gaat nog net. Brengt ook op

 • DIRK VAN DESSEL

  Overspel is als een granaat als iemand er de ring aftrekt.....

 • yvan kindt

  Fysiek geweld is nooit gerechtvaardigd

 • joan edi

  Ja Herman Thys, als de baas met zijn secretaresse niet naar bed kan, mag ze deur uit, zij is evenmin niemands persoonlijk bezit, maar een beetje respect mag wel