Vrachtwagenparking aan afrittencomplex E313 kan bijna in gebruik genomen worden

CD&V-voorzitter Stein Voet aan de parking.
Peter Vanderveken CD&V-voorzitter Stein Voet aan de parking.
De gloednieuwe vrachtwagenparking langs de Steenweg op Meerhout, vlakbij het op- en afrittencomplex van de E313 in Laakdal, kan bijna in gebruik genomen worden. De gemeenteraad boog zich dinsdagavond over het gebruikersreglement van de parking.

De parking kan enkel gebruikt worden door chauffeurs die gedomicilieerd zijn in Laakdal én er ook effectief wonen. Het  schepencollege verleent de toegang tot de parking op basis van objectieve criteria zoals woonplaats, gebruiksintensiteit en beschikbare ruimte. Er zal daarvoor een gebruiksovereenkomst worden afgesloten met de chauffeur en het transportbedrijf.

Badge

“Het gemeentebestuur investeerde 97.000 euro in  de  inrichting  van  het  terrein  dat  plaats  biedt  voor  een  vijftiental  vrachtwagens. Uit veiligheidsoverwegingen werd de parking voorzien van een afsluiting en een slagboom. Bovendien worden er voor de toegangscontrole badges ter beschikking gesteld”, zegt burgemeester Tine Gielis (CD&V), tevens bevoegd voor Openbare Werken.

Volgens schepen van Mobiliteit Frank Sels (PROLaakdal) biedt de nieuwe parking heel wat voordelen. “Sommige  vrachtwagens parkeren zich op minder geschikte plaatsen vlak bij de dorpskernen en in woonwijken. Zij belemmeren vaak de zichtbaarheid langs de openbare weg en zorgen voor geluidsoverlast met opstartende motoren. Met de aankoop en inrichting van deze parkeerruimte bieden we hen een bijkomende en alternatieve parkeergelegenheid. Bovendien kunnen de chauffeurs ook hun wagens en/of fietsen op de parking achterlaten. Van zodra de werken starten aan het afrittencomplex van de E313 zal er hier ook een carpoolparking met 70 parkeerplaatsen gecreëerd worden voor particulieren.”

Geïnteresseerde chauffeurs kunnen zich telefonisch wenden tot de mobiliteitsdienst van de gemeente Laakdal via 013/67.01.10 of mobiliteit@laakdal.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.