Vlaamse steun voor twee rioleringsprojecten

V.l.n.r.: Minister Koen Van den Heuvel, Laakdalse CD&V-leden Nele Devoghel en Stein Voet, en Servais Verherstraeten.
RV V.l.n.r.: Minister Koen Van den Heuvel, Laakdalse CD&V-leden Nele Devoghel en Stein Voet, en Servais Verherstraeten.
Laakdal krijgt vanuit de Vlaamse overheid een financieel duwtje in de rug voor twee rioleringsprojecten. Van de 1,75 miljoen voor de twee projecten zal 75% gesubsidieerd worden.

Op vraag van Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) werd een dubbel investeringspakket goedgekeurd. Via het Optimalisatieprogramma 2020 krijgt Aquafin de opdracht om een bijkomende reeks rioleringsprojecten uit te voeren. Via het subsidieprogramma krijgen 184 gemeentelijke rioleringsprojecten de garantie dat 75 procent van de kostprijs gesubsidieerd zal worden.

Twee projecten

Voor Laakdal gaat het om twee projecten. Een eerste project omvat de aanleg van verbindingsriolering op de Diestsebaan-Averboodsebaan en de gemeentelijke riolering op de Averboodsebaan. 

De aanleg van fietspaden zal gelijktijdig uitgevoerd worden, in samenspraak met Agentschap Wegen en Verkeer. De kostprijs voor het project wordt geraamd op 1.368.000 euro. 

Het tweede project is de aanleg van een gescheiden stelsel op de Kanaalweg, waarvan de kostprijs op 385.000 euro komt. De timing van de werken wordt later nog bekendgemaakt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.