Schoonzoon (38) van gewezen minister Ludo Sannen komt om bij ongeval met elektrische step

Ex-politicus Ludo Sannen.
BELGA Ex-politicus Ludo Sannen.
De 38-jarige Siegfried Smeyers is zondagochtend om het leven gekomen bij een ongeval met zijn elektrische step. Hij was op de terugweg van een feestje, maar vlakbij zijn ouderlijke huis in Laakdal kwam hij ongelukkig ten val. Smeyers was de schoonzoon van gewezen minister Ludo Sannen, die recentelijk ook zijn echtgenote verloor.

Siegfried Smeyers (38) woonde zaterdagavond een feest in Laakdal bij en zou nadien bij zijn ouders in het dorp blijven slapen. Op de terugweg liep het echter fout. Met zijn elektrische step raakte Smeyers een paaltje in de straat Verboekt, waar ook zijn ouderlijke huis gelegen is. Hij kwam ongelukkig ten val en liep daarbij een schedelfractuur op. Een automobilist trof Siegfried rond 4.20 uur aan en in afwachting van de hulpdiensten werd samen met buurtbewoners nog geprobeerd om hem te reanimeren, maar hij bezweek aan zijn verwondingen. Siegfried laat een vrouw en twee zoontjes van 9 en 6 jaar achter.

Het ongeval is een nieuwe klap voor de familie. Schoonvader Ludo Sannen, die namens Agalev en nadien sp.a jarenlang Vlaams parlementslid was en een jaar Vlaams minister van Leefmilieu, verloor vorig jaar ook al zijn echtgenote Ria Van Ende. “Volgende donderdag zal het een jaar geleden zijn dat Ria gestorven is en nu heeft het noodlot weer toegeslagen. Mijn schoonzoon, Siegfried Smeyers, man van Goedele Sannen en vader van Thieu en Jeroom, is om het leven gekomen bij een tragisch ongeval. Wat ga ik deze fijne man, goede echtgenoot en liefdevolle vader missen”, schreef Sannen maandag op Facebook.

De proefopstelling in Verboekt.
Peter Vanderveken De proefopstelling in Verboekt.

Proefopstelling

“Dit is dramatisch. Wat een dom ongeluk”, reageert Ludo Sannen later. “Niemand weet hoe het gebeurd is. Het is toch wel een merkwaardige verkeersopstelling. Die paal met gele lamp en rubberen voet staat los en kan zomaar verschoven worden. Die voet staat achter de rubberen paaltjes, maar als die verschoven wordt, komt die in het verlengde van het pad van een fietser of stepper. Siegfried is tegen zo’n rubberen voet gereden en werd weggekatapulteerd. Stond die voet scheef of net wel op zijn plek? Heeft hij het zelf verkeerd ingeschat? Dat weet ik niet. Zo’n losstaand element op een plek waar fietsers en steppers moeten passeren, vind ik echter risicovol.”

De proefopstelling in Verboekt staat er intussen twee maanden, die kwam er op vraag van de buurtbewoners omdat automobilisten die door de straat rijden het gaspedaal vaak te hard induwen. Na zes maanden zal er een evaluatie volgen. “Volgens de politie is er nog geen zekerheid over de oorzaak van het ongeval, en had het evenzeer ergens anders kunnen gebeuren”, zegt burgemeester Tine Gielis (CD&V). “De proefopstelling stond voor donderdag sowieso al op de agenda van het schepencollege, omdat we na verloop van tijd steeds nagaan of er incidenten zijn gemeld. Dit ongeval is er jammer genoeg één van. We gaan nu bekijken hoe we hiermee zullen omgaan. Ik ben ook zeer geschrokken. We wilden met die ingreep de veiligheid verhogen en dan gebeurt daar net een spijtig ongeval. Ik wil dan ook absoluut mijn medeleven betuigen aan de familie.”

De proefopstelling in Verboekt.
Peter Vanderveken De proefopstelling in Verboekt.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.