Octaaf Janssens in stijl uitgewuifd na 48 jaar lokale politiek

Op 31 december 2018 zet Octaaf Janssens een punt achter zijn politieke carrière. Octaaf zal dan maar liefst 48 jaar actief geweest zijn in de Laakdalse politiek. Als eerbetoon aan Octaaf en zijn carrière had burgemeester Tine Gielis en haar schepencollege een stijlvolle afscheidsreceptie op poten gezet in het gemeentehuis.

Octaaf Janssens startte zijn politieke carrière in 1970 als gemeenteraadslid voor de Volksunie. Vervolgens werd hij in januari 2007 aangesteld als schepen voor Onderwijs, Personeel en Burgerlijke Stand binnen het kartel CD&V-N-VA en later N-VA. In de aanloop naar de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen, stelde Octaaf zich voor het eerst in vele jaren geen kandidaat meer.

Octaafs broer schetste diens levensloop vanaf zijn jeugd. Ludo Helsen zette onder meer de verdienste van Octaaf in de verf bij de samensmelting van Eindhout, Veerle en Vorst tot de fusiegemeente Laakdal in 1976. En namens de Eindhoutse schooldirectie kreeg Octaaf een open doekje voor zijn verdienstelijk werk als schepen van Onderwijs de voorbije 12 jaar.

Octaafs vrouw Mia kreeg een bloementuil, voor Octaaf zelf was er een pakket met rode wijn en een houten kistje met daarin herinneringsobjecten aan de gemeente die Octaaf bijna 5 decennia als politicus nauw aan het hart lag.

Octaaf Janssens verlaat na 48 jaar de Laakdalse gemeentepolitiek.
Vanderveken Octaaf Janssens verlaat na 48 jaar de Laakdalse gemeentepolitiek.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.