Nu ook Slow Cabin nabij Laakdals reservaat: geen wifi, geen tv, maar wel rust

De Slow Cabin bevindt zich in het bosreservaat Helschot in Veerle-Laakdal.
Wouter Demuynck De Slow Cabin bevindt zich in het bosreservaat Helschot in Veerle-Laakdal.
Wie er even nood aan heeft om aan de drukte van het dagelijkse leven te ontsnappen, kan voortaan terecht in een zogenaamde Slow Cabin aan het bosreservaat Helschot in Veerle-Laakdal. De Slow Cabin is een alleenstaand ecohutje dat middenin de natuur staat en is dus ideaal om volledig zen te worden. De tijdelijke cabine in Veerle is meteen ook de eerste van de Kempen.

Het Vlaamse bedrijf Slow Cabins ging in 2017 van start met het plaatsen van de mobiele ecohutjes in de ongerepte natuur. De cabines zijn vervaardigd uit hout, hebben een optimaal zicht op de natuur dankzij grote glaspartijen en zijn bovendien zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen en een waterreservoir met gefilterd regenwater. Wifi en televisie zijn er niet, gsm’s worden gedropt in de detoxbox.

Onthaasten

“Ik ben destijds gestart met Slow Cabins om gestresseerde stedelingen op een eenvoudige en comfortabele manier even te laten ontkoppelen van alle hectiek en technologie in onze snelle maatschappelijke”, zegt oprichter Xavier Leclair. “Terug naar de eenvoud van de natuur, met tijd en aandacht voor elkaar en het trage goede leven. Daar draait het in essentie om. Met dit concept sluit Slow Cabins aan bij de nieuwe levens- en vrijetijdsbehoeften van millennials om kleiner, eenvoudiger en met minimale impact te leven en te reizen.”

Onder meer burgemeester Tine Gielis (derde van links), gedeputeerde Kathleen Helsen (midden) en zaakvoerder Xavier Leclair (derde van rechts) bij de nieuwe cabine in Veerle-Laakdal.
Wouter Demuynck Onder meer burgemeester Tine Gielis (derde van links), gedeputeerde Kathleen Helsen (midden) en zaakvoerder Xavier Leclair (derde van rechts) bij de nieuwe cabine in Veerle-Laakdal.

Merodegebied

In 2004 kocht vzw Kempens Landschap enkele hectaren bos- en weiland in het Merodegebied en het is op een van die percelen, nabij het bosreservaat Helschot, dat de Slow Cabin in Veerle werd neergepoot. Waar de hut precies ligt, mogen we niet prijsgeven. De locaties van Slow Cabins moeten bezoekers verrassen. “In 2017 startte onze samenwerking met Slow Cabins in Wuustwezel”, zegt Kathleen Helsen (CD&V), co-voorzitter van Kempens Landschap en gedeputeerde. “Het lag dan ook voor de hand dat we dit unieke onthaastingsconcept verder willen versterken op nieuwe, bijzondere locaties.” Wie een Slow Cabin boekt, weet bovendien niet op welke locatie hij zal belanden. “Tot twee weken voor vertrek blijft het dus een verrassing. Het past in onze visie van loslaten, minder keuzestress en opnieuw voeling krijgen met de natuur.”

Houtgemeente

Volgens burgemeester Tine Gielis (CD&V) past de Slow Cabin alvast volledig in het plaatje van Laakdal als houtgemeente. “Met de stoomzagerij in Vorst, het klompenmuseum in Veerle en een deelgemeente als Eindhout profileren we ons volop als houtgemeente. We zijn ervan overtuigd dat ook deze cabine een meerwaarde biedt in Laakdal. De plek waar het zich bevindt is een verborgen pareltje. De omgeving is heerlijk rustig en je kan er heel mooie wandelingen maken.”

Overnachten in de Slow Cabin kost 175 euro per nacht voor twee personen of 185 euro per nacht voor families. De minimumduur van een verblijf is twee nachten. Meer info op www.slowcabins.be of via de Facebookpagina Slow Cabins.

Vanuit de Slow Cabin heb je een mooi zicht op de natuur.
Wouter Demuynck Vanuit de Slow Cabin heb je een mooi zicht op de natuur.
Vanuit de Slow Cabin heb je een mooi zicht op de natuur.
Wouter Demuynck Vanuit de Slow Cabin heb je een mooi zicht op de natuur.
Een sfeerbeeld van het interieur van een Slow Cabin.
Photo by Slow Cabins Een sfeerbeeld van het interieur van een Slow Cabin.
Een sfeerbeeld van een Slow Cabin langs de buitenkant.
Photo by Slow Cabins Een sfeerbeeld van een Slow Cabin langs de buitenkant.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.