Nu ook Slow Cabin nabij Laakdals reservaat: geen wifi, geen tv, maar wel rust
Het Vlaamse bedrijf Slow Cabins ging in 2017 van start met het plaatsen van de mobiele ecohutjes in de ongerepte natuur. De cabines zijn vervaardigd uit hout, hebben een optimaal zicht op de natuur dankzij grote glaspartijen en zijn bovendien zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen en een waterreservoir met gefilterd regenwater. Wifi en televisie zijn er niet, gsm’s worden gedropt in de detoxbox.
Onthaasten
“Ik ben destijds gestart met Slow Cabins om gestresseerde stedelingen op een eenvoudige en comfortabele manier even te laten ontkoppelen van alle hectiek en technologie in onze snelle maatschappelijke”, zegt oprichter Xavier Leclair. “Terug naar de eenvoud van de natuur, met tijd en aandacht voor elkaar en het trage goede leven. Daar draait het in essentie om. Met dit concept sluit Slow Cabins aan bij de nieuwe levens- en vrijetijdsbehoeften van millennials om kleiner, eenvoudiger en met minimale impact te leven en te reizen.”
Merodegebied
In 2004 kocht vzw Kempens Landschap enkele hectaren bos- en weiland in het Merodegebied en het is op een van die percelen, nabij het bosreservaat Helschot, dat de Slow Cabin in Veerle werd neergepoot. Waar de hut precies ligt, mogen we niet prijsgeven. De locaties van Slow Cabins moeten bezoekers verrassen. “In 2017 startte onze samenwerking met Slow Cabins in Wuustwezel”, zegt Kathleen Helsen (CD&V), co-voorzitter van Kempens Landschap en gedeputeerde. “Het lag dan ook voor de hand dat we dit unieke onthaastingsconcept verder willen versterken op nieuwe, bijzondere locaties.” Wie een Slow Cabin boekt, weet bovendien niet op welke locatie hij zal belanden. “Tot twee weken voor vertrek blijft het dus een verrassing. Het past in onze visie van loslaten, minder keuzestress en opnieuw voeling krijgen met de natuur.”
Houtgemeente
Volgens burgemeester Tine Gielis (CD&V) past de Slow Cabin alvast volledig in het plaatje van Laakdal als houtgemeente. “Met de stoomzagerij in Vorst, het klompenmuseum in Veerle en een deelgemeente als Eindhout profileren we ons volop als houtgemeente. We zijn ervan overtuigd dat ook deze cabine een meerwaarde biedt in Laakdal. De plek waar het zich bevindt is een verborgen pareltje. De omgeving is heerlijk rustig en je kan er heel mooie wandelingen maken.”
Overnachten in de Slow Cabin kost 175 euro per nacht voor twee personen of 185 euro per nacht voor families. De minimumduur van een verblijf is twee nachten. Meer info op www.slowcabins.be of via de Facebookpagina Slow Cabins.
Reacties