Man flipt wanneer hij ontdekt dat echtgenote affaire heeft met haar baas: 6 maanden voorwaardelijk

Het gerechtsgebouw in Turnhout
Jef Van Nooten Het gerechtsgebouw in Turnhout
Een 38-jarige man uit Laakdal is tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden veroordeeld voor partnergeweld. Nadat de man ontdekte dat zijn echtgenote een relatie had met haar baas, viel hij zijn vrouw aan in haar slaap.

De 38-jarige J.B. uit Laakdal had al 9 jaar een relatie met het slachtoffer, waarvan 4 jaar als getrouwd koppel, toen op 21 oktober 2018 zijn stoppen doorsloegen. Hij had ontdekt dat zijn echtgenote een buitenechtelijke relatie had met een meerdere op haar werk. Zeker toen hij ook per toeval geconfronteerd werd met foto’s van het overspel, ging bij de man het licht uit. Hij verraste zijn echtgenote in haar slaap. De vrouw kreeg meerdere slagen in het gezicht en stampen op haar lichaam. Ze kreeg ook een ventilator naar haar hoofd gegooid en kreeg een kastdeur op zich. De vrouw raakte zwaargewond en was vier weken arbeidsongeschikt.

De advocaat van J.B. pleitte vorige maand nog dat er sprake was van onweerstaanbare drang, maar de rechtbank volgt die piste niet. “Hij was al langer op de hoogte van het overspel. Hij is ook eerst nog iets gaan drinken op café voordat hij toesloeg, dus van onweerstaanbare drang kan geen sprake zijn”, oordeelt de rechter.

De rechtbank houdt wel rekening met de omstandigheden. De man wordt veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden. Hij moet een cursus agressiebeheersing volgen.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nicole Leysen

  Wat een walgelijke commentaren ! Schaam jullie ! Ten 1ste wat tussen het paar speelde heeft niemand iets mee te maken. 2de wanneer een relatie niet overeind blijft staan , heeft niets met de 1ne noch met de andere te maken het gáát of juist niét laat staan dat wij móeten oordelen over oorzaak en gevolg . Feit is wél dat géén enkele toedracht rechtvaardigt dat geweld gepleegd word. Men hoeft niet álles te aanvaarden van de ander, dan zoek je sámen een oplossing of zet je er een punt achter.

 • lukas wouters

  Daarom mag mijn vrouw niet gaan werken. Dat is de beste preventie....alhoewel.

 • BERT VANHOECKE

  Nog een die op horizontale wijze probeerde carrière te maken.

 • Tom Van Calster

  Ze mag nog blij zijn dat het bij een paar klappen is gebleven .

 • Peter Tijdgad

  Men mag een vrouw niet onderschatten !