Gratis cursus reanimeren en AED-gebruik

Illustratiebeeld.
RV Illustratiebeeld.
In samenwerking met het Rode Kruis Laakdal organiseert de gemeente voor de tweede keer gratis opleidingen rond reanimeren en het gebruik van een AED-toestel.

“Wij willen de overlevingskansen bij een hartstilstand gevoelig doen toenemen. Daarom willen we dat zoveel mogelijk inwoners weten hoe ze zo snel en efficiënt mogelijk moeten reageren als er iets ernstigs gebeurt”, legt schepen van Gezondheid Jurgen Mensch (PROLaakdal) uit.

Eind april werden de Laakdalse verenigingen en adviesraden al uitgenodigd. De burgers worden uitgenodigd voor de opleidingen op 3, 5 en 6 juni. Inschrijven kan tot 15 mei op de Laakdalse website via de link: www.laakdal.be/inschrijving AED-opleiding, via het onthaal van het gemeentehuis of via 013/67.01.10. De lessen vinden telkens plaats om 19 uur in de raadzaal van het gemeentehuis en duren ongeveer een 3-tal uren.

In Laakdal zijn er momenteel acht AED-toestellen, namelijk aan de terreinen van Excelsior Vorst, FC Netezonen, VV Laakdal Veerle, VV Laakdal Vorst-Centrum, Sportcentrum de Vloed, het oud-gemeentehuis in Vorst-Centrum, het buurthuis in Veerle-Heide en het Klompenmuseum.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bob Mast

    De juiste link is https://www.laakdal.be/inschrijving-aed-opleiding