Gemeente gaat in overleg met Natuurpunt om meer natuur veilig
te stellen

Het schepencollege van Laakdal. Inmiddels is An Helsen (midden) wel al gestopt als schepen.
Peter Vanderveken Het schepencollege van Laakdal. Inmiddels is An Helsen (midden) wel al gestopt als schepen.
Groen riep op de gemeenteraad van dinsdag de gemeente op om meer natuur veilig te stellen en de natuurgebieden van Laakdal beter te beheren. De gemeenteraad keurde het voorstel goed.

Raadslid Paul Mondelaers erkende dat de gemeente de voorbije legislatuur inspanningen heeft geleverd om klimaatverandering tegen te gaan, zoals op vlak van energiebesparing. “Een ander, krachtig en simpel hulpmiddel tegen klimaatopwarming ligt gewoon onder onze neus, namelijk in de natuur", vertelde Mondelaers op de gemeenteraad.

“Grote, gezonde natuurgebieden beschermen ons tegen overstromingen en koelen de hele omgeving af”, vult Kee Verheyen, campagneleider van de partij en kandidaat voor de Kamer op 26 mei, aan. “Onze gemeente zou er goed aan doen nog meer samen te werken met Natuurpunt. Natuurpunt beheert nu al 12 hectare eigendom van de gemeente.”

Groen stelt voor om in overleg met Natuurpunt en andere belangengroepen, zoals vertegenwoordigers uit de landbouw, de natuur veilig te stellen en natuurgebieden in Laakdal beter te beheren. De Laakdalse gemeenteraad toonde zich hiertoe bereid. “We kijken uit naar wat het overleg ons zal brengen. Wij hebben er alvast goede hoop op.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.