Camera's aan schoolpoort De Schans

De speelplaats van school De Schans wordt verplaatst om de parkeerdruk aan de school te verminderen. Er komt een elektronische poort met camera's.

De parkeerdruk werd door het schoolteam van De Schans al eerder als een probleem aangegeven. "Het paadje voor de pastorij zal weer worden opengesteld. De ouders die komen van onder andere Veerle-Heide kunnen langs deze weg naar de Vinea-parking rijden. De speelplaats zal gedeeltelijk verplaatst worden naar de achterzijde van de school. Op die manier komt er vooraan meer plaats voor de zwakke weggebruikers", legt burgemeester Tine Gielis (CD&V-LVA) uit.


Er komt een elektronische poort en een sas met camera- en videobewaking. "Naast deze controlemaatregelen zal de nieuwe speelplaats uitgerust zijn met een berging, verplaatsbare bloembakken en een groenafdekking boven de zandbak. De achterzijde van de parking wordt gedeeltelijk omheind en eveneens uitgerust met een elektronische poort, camera's en videobewaking. Tot slot wordt de fietsenstalling gerenoveerd", besluit schepen van Onderwijs Octaaf Janssens (CD&V-LVA). De kosten daarvan worden geraamd op 362.754,68 euro waarvan 167.418,13 euro gesubsidieerd wordt. (BVDH)