Brug in Eindhout wordt begin mei geopend voor verkeer

De nieuwe brug werd begin februari ingevaren.
Peter Vanderveken De nieuwe brug werd begin februari ingevaren.
Als alles volgens planning verloopt, zal de nieuwe brug in Eindhout over het Albertkanaal begin mei 2019 worden geopend voor het verkeer. De nieuwe brug heeft een totale overspanning van 128 meter en een nuttige breedte van 15,60 meter op het smalste punt. Het kanaal onder de brug wordt verbreed tot 86 meter.

Eind 2018 werd de oude brug in Eindhout afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe stalen boogbrug. De staalstructuur voor die nieuwe brug werd voorbereid in een atelier en daarna geassembleerd op een montageterrein, aan de rechteroever op de terreinen van Frangema Staal, net stroomafwaarts van de brug.

Op zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019 werd de geassembleerde brug ingevaren. Zaterdagmorgen werd de brug van het montageterrein op een ponton gereden. Zondagmorgen zette het ponton dan koers richting de nieuwe locatie. Daar aangekomen is de brug op het ponton gedraaid en over de tijdelijke landhoofden getild.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.