200.000 euro voor onderhoud aan wegen

Het Laakdalse gemeentebestuur investeert 200.203 euro om de asfaltwegen op het grondgebied te onderhouden.

In Eindhout worden de Stuykstraat, de Steenkensstraat en Hemeldonk aangepakt. Op een gedeelte van de Steenweg op Meerhout (tussen Berthoutstraat en Klaprozenstraat) vervangt een aannemer de klinkers door asfalt.


In Veerle en Veerle-Heide pakt de aannemer een gedeelte van Paardsbossen en van de Palmboomstraat (tussen Rode Laakstraat en Busschottenstraat) onder handen. De asfaltering van de Grensstraat zal in samenspraak met de gemeente Scherpenheuvel-Zichem verlopen. Op de Tessenderloseweg in Veerle werkt de aannemer aan de vluchtheuvel.


In Klein-Vorst krijgt een deel van de Kolverstraat nieuw asfalt en in Groot-Vorst de straat Besauw. Daarnaast gebeuren kleinere herstellingswerken in de Lindestraat, Haanven, Schuurstraat, Verboekt-Meerlaarstraat, Swinnebroekstraat, Kluisstraat, Stokberg-Berthoutstraat, Schuitbroekstraat, Veldstraat, Steenweg op Oosterlo en de Kerkstraat.


De werken starten na het bouwverlof. Het gemeentebestuur zal strikt toezien op de toegankelijkheid en bereikbaarheid van de buurtbewoners. De inritten en huistoegangen zullen steeds bereikbaar zijn. (EJM)