Weer brandje aan vuilniswagen op aardgas

Toen de brandweer ter plaatse kwam, was het vuur al gedoofd.
Alexander Haezebrouck Toen de brandweer ter plaatse kwam, was het vuur al gedoofd.
In de Koning Boudewijnstraat in Kuurne is vrijdagmorgen opnieuw een brandje ontstaan aan een vuilniswagen op aardgas. Rond 7.30 uur lekte hydraulische olie op een warme uitlaatklep. Daardoor ontstond een steekvlam. Het vuur doofde vrijwel meteen, toen de brandweer arriveerde was er van de brand al geen sprake meer. 

Door het lek in de leiding lekten enkele tientallen liters hydraulische olie op de rijbaan. Imog kwam ter plaatse om de olie met korrels te absorberen en nadien te verwijderen. Het is de derde vuilniswagen op aardgas in ongeveer een maand tijd waar een brand ontstaat door een lek in een hydraulische leiding. Op 14 februari gebeurde hetzelfde in de Kapelstraat in Kortrijk. Een week daarvoor in de Kuurnsestraat in Bavikhove. Gelukkig waren de vuilnisophalers telkens erg alert en konden ze verder onheil voorkomen. Door het brandje was de Koning Boudewijnstraat een tijdlang afgesloten voor het verkeer. 

Imog kwam ter plaatse om de olie met korrels te absorberen en nadien te verwijderen.
Alexander Haezebrouck Imog kwam ter plaatse om de olie met korrels te absorberen en nadien te verwijderen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.