Vrienden redden bewoner met gehoorbeperking uit rokende studio

Anass (links) en Tawfik redden de man uit de rokende studio.
LSI Anass (links) en Tawfik redden de man uit de rokende studio.
Dankzij het heldhaftig optreden van twee buurjongens is een bewoner met een gehoorbeperking van een studio in het sociale woonpark Spijker in Kuurne gered uit zijn brandende woonkamer. Tawfik (20) en Anass (15) waren de helden van de avond en kregen een bedankje van burgemeester Francis Benoit.

Buurvrouw Marleen Seghers ging rond 20.30 uur af op het geluid van een rookmelder en een brandgeur. Toen ze aan de studio van een bewoner met een gehoorbeperking kwam, bleek de geur het indringendst. “Ik belde aan en bonkte op zijn raam, zonder reactie”, vertelt ze. “Ik zag hem nochtans zitten. Mogelijk was hij in slaap gevallen.” Buurjongens Tawfik El Baghdadi en Anass Agulmous drongen via een plastic raam de studio van de man binnen. “We deden een deur open en zagen meteen heel wat rook op ons afkomen”, vertellen ze. “We probeerden de man wakker te maken. Dat lukte, maar hij weigerde mee naar buiten te komen. We zagen dat er een pot spaghetti te lang op het vuur had gestaan en draaiden het vuur uit. De politie was ondertussen ter plaatse en hielp de man naar buiten.” 

De brandweer moest dankzij de interventie van de twee buurjongens alleen nog wat ventileren. “Puik werk”, moest ook burgemeester Francis Benoit toegeven. “We ontvangen hen graag in het gemeentehuis om hen nog eens te bedanken”, beloofde de burgemeester. Beide jongens glommen van trots en werden door de buurt bejubeld. Even helden voor een avond.

De schade in de studio bleef beperkt.
LSI De schade in de studio bleef beperkt.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • FREDERIC HAIDON

    proficiat aan die kerels maar, aan de de schrijver van dit verhaal schaam u het is niet omdat iemand doof is dat hij daarvoor stom is dus de woordkeuze doofstomme vind ik erg ongepast .

  • sylvie covemaeker

    Super jongens ! Proficiat .

  • Jessica Vennincx

    Proficiat jongens! Goed gedaan!