Vier kinderen naar spoed na schuimbad op feestdag van brandweer en Rode Kruis

De mensen op de foto zijn niet de kinderen in kwestie.
reuters De mensen op de foto zijn niet de kinderen in kwestie.
Na de festiviteiten rond 150 jaar brandweer en 40 jaar Rode Kruis in Kuurne zijn zondag 4 kinderen van 6 tot 10 jaar eventjes op de spoeddienst van het ziekenhuis opgenomen. Ze hadden last van irritaties door het schuim van het schuimbad op de feestsite rond het Marktplein en het Rode Kruis. 

Een schuimkanon moest zondag op de feestdag de kinderen vermaken. Ze konden erdoorheen lopen en naar hartenlust spelen in het schuim. Helaas lokte het goedje bij enkele kinderen irritaties uit aan de huid en de ogen. Een tiental kinderen moest naar de Rode Kruispost, vier van hen zochten samen met hun ouders ook de spoeddienst van het ziekenhuis op. Daar stelden de dokters bij de kinderen minieme schade aan het hoornvlies van de ogen vast. Mits een goede verzorging zullen de irritaties snel afnemen. “We zullen in de toekomst de kinderen beter waarschuwen om zich goed af te spoelen en ook niet te lang te spelen in het schuimbad”, legt burgemeester Francis Benoit, die het incident betreurt, uit. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.