Tot 20 maanden met uitstel en 15.000 euro verbeurd voor drugskoppel

De rechtbank in Kortrijk.
Alexander Haezebrouck De rechtbank in Kortrijk.
Een 30-jarige man uit Kuurne is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden waarvan enkel de voorhechtenis effectief voor het bezit en de verkoop van allerhande drugs. Het parket vroeg om een vermogenswinst van 64.000 euro verbeurd te verklaren. De rechter kelderde dat bedrag tot 15.000 euro vermogenswinst. Zijn vriendin is veroordeeld tot zes maanden met uitstel.

De politie viel een eerste keer binnen in de woning van Maxime M. (30) uit Kuurne op zes juni dit jaar. Ze vonden verschillende hoeveelheden drugs: mdma, speed en cannabis. De man werd gearresteerd en ging meteen over tot bekentenissen. Hij deelde zelfs meteen mee dat de politie niet al de drugs gevonden had. Ook in zijn kussensloop zat nog drugs verstopt. De politie voerde een dag later een tweede huiszoeking uit. En inderdaad, ze vonden nog eens 508 gram speed en 100 gram cannabis. De 28-jarige vriendin van de man was op de hoogte van de verkoop. Ze leerde haar geliefde ook kennen omdat ze bij hem langs ging om drugs. Zij is ondertussen naar eigen zeggen volledig drugsvrij en heeft opnieuw werk. De man zei dat hij de drugs verkocht omdat hij niet wou dat zijn dochtertje iets te kort kwam omdat hij in geldnood zat. Maxime M. werd in het verleden al meermaals veroordeeld voor drugsfeiten. Nu heeft hij dus opnieuw een veroordeling opgelopen. Naast de celstraf moet hij ook een geldboete betalen van 12.000 euro waarvan 1.600 euro effectief en moet hij strenge voorwaarden naleven. Zijn vriendin kreeg naast een voorwaardelijke gevangenisstraf een geldboete van 8.000 euro, waarvan 800 euro effectief. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.