Spes Nostra Kuurne organiseert eigen klimaatmars
op 12 februari (Dikketruiendag)

Spes Nostra heeft liever niet dat leerlingen spijbelen om mee te wandelen met de klimaatmars in Brussel, zoals deze van op zondag 27 januari.
BELGA Spes Nostra heeft liever niet dat leerlingen spijbelen om mee te wandelen met de klimaatmars in Brussel, zoals deze van op zondag 27 januari.
Secundaire school Spes Nostra in Kuurne organiseert op dinsdag 12 februari een eigen klimaatmars. De leerlingen trekken dan van de school tot aan het gemeentehuis om hun bezorgdheid om het klimaat te tonen.

“Leerlingen die toestemming krijgen van hun ouders om mee te stappen in de klimaatmars, die krijgen van ons geen sanctie als ze afwezig blijken”, zegt directeur Renaat Vaes. “Maar we moedigen spijbelen niet aan. We hebben liever niet dat leerlingen lessen missen. We vinden het wél belangrijk dat onze leerlingen zich bewust zijn van de klimaatproblematiek. Daarom hebben we beslist volgende week dinsdag op Dikketruiendag, een alternatief te voorzien.” Spes Nostra organiseert een eigen klimaatmars. “Onze school telt 640 leerlingen. Leerlingen die dat willen, mogen in stoet meewandelen naar het gemeentehuis van Kuurne. De leerlingen moeten zich wel eerst inschrijven én die inschrijving linken aan een eigen concreet engagement: minder vlees eten bijvoorbeeld, of wat vaker met de fiets naar school komen. We vermoeden dat er zo’n 400 leerlingen zullen deelnemen. We zullen in het grasplein voor het gemeentehuis bordjes neerplanten met enkele concrete maatregelen die Kuurne kan nemen: het behoud van de Oude Leiearm, het stimuleren van groene gevels, een betonstop tegen 2020, onze Koning Albertstraat een fietsstraat maken, autodelen stimuleren en bezuinigen op straatverlichting.” Spes Nostra doet sowieso al milieubewuste inspanningen. “Zo hebben we al enkele jaren een totaalverbod op plastic flesjes op school. Leerlingen moeten een herbruikbare drinkfles gebruiken als ze drank willen meebrengen van thuis. Je vindt geen automaten met blikken en flesjes bij ons op school, en de drank die we hier verbruiken, zit in glazen flessen die we terugbrengen naar de brouwer.”

Secundaire school Spes Nostra in Kuurne organiseert op dinsdag 12 februari een eigen klimaatmars.
Henk Deleu Secundaire school Spes Nostra in Kuurne organiseert op dinsdag 12 februari een eigen klimaatmars.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.