Soulsister komt naar p'LatseDoen

De organisatoren zijn klaar voor p'LatseDoen.
Foto Joyce Mesdag De organisatoren zijn klaar voor p'LatseDoen.
Het gratis zomerfestival p'LatseDoen palmt komende zaterdag opnieuw het Marktplein van Kuurne in. Headliner deze keer is Soulsister.

"Het programma op ons hoofdpodium wordt aangevuld met Zinger, de winnaar van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, Wally, die al een dikke hit te pakken had met Misère én ook wel gekend is als de gitarist bij Tourist LeMC. Daarnaast komt ook Sperwer uit Kortrijk, Forward uit Moen en Ladies' Fantasies Club. Die twee laatste kozen we uit de 160 bands die zich inschreven om ons festival te mogen openen. Afsluiten op de Hoofdp'Latse doen we met DJ SNES, de jonge DJ-god uit Menen, die heel vaak te horen is op MNM."

Zijpodium

Naast het hoofdpodium is er opnieuw een zijpodium, in de tent achter jeugdhuis TAP. "Daar kan ons publiek terecht voor stevige gitaarmuziek, metal en punkrock. Absolute headliner daar is Fleddy Melculy, dé Belgische metalsensatie van het moment, die ook geboekt werd bij Pukkelpop, Graspop en TW Classic. Verder hier ook RHEA, Diesel Junk met Kuurnenaar Ben Mussely, Page Down uit Kortrijk, Escape Elliott en opener The Lit Life's Death uit Menen."


Voor het eerst in jaren is er geen derde podium. "Dit jaar leggen we de focus op een nieuwe en uitgebreide terraszone voor het gemeentehuis." (JME)