Sociaal Huis schrapt maaltijden aan huis

Het Sociaal Huis van Kuurne schrapt voortaan de dienst ‘Maaltijden aan Huis’.
Joyce Mesdag Het Sociaal Huis van Kuurne schrapt voortaan de dienst ‘Maaltijden aan Huis’.
Het Sociaal Huis van Kuurne schrapt voortaan de dienst ‘Maaltijden aan Huis’. “Er zijn intussen voldoende spelers op de private markt die dezelfde kwaliteitsservice kunnen bieden”, zegt schepen Bram Deloof (N-VA).

De dienst ‘Maaltijden aan Huis’ werd in 2008 opgestart. “In die tijd waren er amper privéinitiatieven die maaltijden aan huis aanboden”, zegt Deloof. “Met het Sociaal Huis hebben we toen ingezet op een nood die er toen was. Nu, meer dan 10 jaar later, is die nood er niet meer. De markt is sterk geëvolueerd. Er zijn veel spelers die kwaliteitsvolle maaltijden aan huis leveren, zélfs voor personen die speciale eetwensen hebben. Vetarm, suikerarm,… Je kan er ook voor terecht op de privémarkt. We beslissen nu onze eigen dienst ‘Maaltijden aan Huis’ stop te zetten. De middelen die vrijkomen zetten we in op buurtgericht werken. Met andere woorden: we gaan meer langs bij de mensen thuis.” Er deden nog 80 mensen een beroep op de dienst. “Die krijgen allemaal een overzicht van de zaken in hun buurt die hen kunnen helpen, én ze worden ook allemaal persoonlijk opgebeld zodat we hen zeker naar een alternatief kunnen begeleiden.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.