PMD-vuilbakken op Sportpark

Voortaan staan op het Sportpark in Kuurne ook PMD-vuilbakken. Het gaat om een pilootproject waarvoor de gemeente Kuurne samenwerkt met afvalintercommunale Imog.
Henk Deleu Voortaan staan op het Sportpark in Kuurne ook PMD-vuilbakken. Het gaat om een pilootproject waarvoor de gemeente Kuurne samenwerkt met afvalintercommunale Imog.
Voortaan staan op het Sportpark in Kuurne ook PMD-vuilbakken. Het gaat om een pilootproject waarvoor de gemeente Kuurne samenwerkt met afvalintercommunale Imog.

De 45 oude vuilnisbakken, waar enkel restafval in gegooid kon worden, worden vervangen door 37 vuilnisbakken voor restafval met daarnaast 37 vuilnisbakken voor PMD-afval. “Het restafvalcijfer in Kuurne bedraagt 157kg per inwoner”, zegt schepen Francis Watteeuw (sp.a). “We streven ernaar om dat op 141 te krijgen. Een van de manieren om dat te doen, is nog beter te sorteren. We rekenen erop dat onze inwoners dat thuis al doen. Op publiek domein staan echter enkel vuilnisbakken voor restafval. Wat je daarin gooit, ook blikjes en plastic flessen bijvoorbeeld, wordt niet meer gerecupereerd. We willen daar graag verandering in brengen. Dankzij dit pilootproject op het Sportpark wordt PMD-afval daar alvast weggehaald uit het restafval. Als dat goed meevalt, zijn we van plan om ook elders in Kuurne PMD-vuilniszakken te voorzien naast restafvalvuilniszakken.”

“Dit project is vrij uniek in de regio”, zegt Johan Bonnier van Imog. “We hopen dat dit project een voorbeeld kan zijn voor de rest van de regio.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • emil ledure

    En jullie denken dat de jeugd dat gaat sorteren, Vuilbak is vuilbak voor de jeugd.