Nu al 6 kandidaten voor de titel
Koning Ezel

Huidige Koning Ezel Olivier mocht anderhalf jaar geleden mee de lucht in met de burgemeester voor een recordselfie.
Xavier Coppens Huidige Koning Ezel Olivier mocht anderhalf jaar geleden mee de lucht in met de burgemeester voor een recordselfie.

Het ziet er goed uit voor de verkiezing van Koning Ezel in Kuurne: er zijn nu al zes kandidaten, en de promotiecampagne is nog niet eens gestart. In tegenstelling tot vele andere verkiezingen vindt de Orde van de Ezel sowieso elke keer vrij vlot kandidaten, maar het is wel al jaren geleden dat er 6 kandidaten zich hebben gemeld, en zeker zo vroeg op het jaar (de verkiezing is pas in oktober nvdr.). “Wellicht ligt dat aan het feit dat er vernieuwing is in de Orde van de Ezel”, zegt Frederick Tytgat, die verantwoordelijk is voor de verkiezing binnen de Orde van de Ezel. “Er waait een nieuwe wind binnen onze Orde, en dat stralen we ook uit. Ons nieuwe evenement Kuurne Balkt bracht vorige zomer 700 mensen op de been. Dergelijke succesevenementen maken onze organisatie ook wel aantrekkelijker.” “We doen tot slot ook heel hard ons best op sociale media om de Orde van de Ezel en onze verkiezing in de kijker te zetten, dat speelt ook mee”, valt bestuurslid Bert Demeulemeester in. De verkiezing is pas in oktober, dus wellicht zullen er nog andere kandidaten boven water komen. Wie zich wil inschrijven, kan dat via https://ezelsorde.wordpress.com.

“Sowieso is twee jaar Koning Ezel zijn een echte aanrader”, zegt Frederick. “Je leert heel veel mensen kennen, komt op plaatsen waar je anders niet zou komen en je maakt nieuwe vrienden. Eigenlijk ben je zo’n beetje een cultureel gezicht van Kuurne als Koning Ezel.” 

De Orde van de Ezel (archiefbeeld).
Joyce Mesdag De Orde van de Ezel (archiefbeeld).Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.