Nog steeds geen perspectief voor feestzalen: zaakvoerder Huis Van Wonterghem overweegt juridische stappen tegen overheid

Gregory Van Wonterghem en zijn echtgenote Sophie Bossuyt volgden net als vele anderen de persconferentie na de veiligheidsraad. "Maar wéér kwam er geen duidelijk antwoord"
Joyce Mesdag Gregory Van Wonterghem en zijn echtgenote Sophie Bossuyt volgden net als vele anderen de persconferentie na de veiligheidsraad. "Maar wéér kwam er geen duidelijk antwoord"
Gregory Van Wonterghem, zaakvoerder van feestzalengroep Huis Van Wonterghem, overweegt om juridische stappen te zetten tegen de overheid.  Hij weet nog steeds niet wanneer feesten met tot 100 gasten weer zullen mogen en is de onzekerheid beu.

Vanaf 1 juli mogen feestzalen weer tot maximaal 50 mensen ontvangen. Dat mag dan goed nieuws zijn, maar de zaakvoerder van Huis Van Wonterghem dreigt wel nog meer inkomsten te mislopen. Want grotere feesten worden bij voorkeur enkele maanden op voorhand geboekt. Zolang de onzekerheid aanhoudt, raakt de agenda van de feestzaal niet gevuld. De zaakvoerder reageerde na eerdere veiligheidsraden al gefrustreerd. Hij overweegt nu zelfs juridische stappen. “We zijn aan het onderzoeken met ondernemersorganisaties Voka en Unizo, sectororganistie House of Weddings en Horeca Vlaanderen of we de beslissing van de overheid niet kunnen aanvechten bij de Raad van State”, zegt Van Wonterghem. “Je kan dat gewoon niet uitgelegd krijgen dat grote restaurants al 100 gasten kunnen ontvangen, maar wij nog steeds niet. Wij hebben een kwalitatief afzuigsysteem en veel plaats. Bij ons is het minstens even veilig.”