Nieuwe manier om in te schrijven in scholen

De gemeente Kuurne voert vanaf het schooljaar 2018-2019 een aanmeldings- en inschrijvingsbeleid in voor het basisonderwijs. Het gemeentebestuur doet dat, omdat een aantal scholen stilaan de maximumcapaciteit hebben bereikt.

"Vanaf november tot 15 december 2017 kunnen ouders van kinderen uit de 'voorrangsgroepen' hun kind rechtstreeks inschrijven in de school van hun keuze", zegt schepen Johan Bossuyt (N-VA). "Het gaat dan om dezelfde school waar broertjes of zusjes al zitten, of om personeelsleden van de school. Vanaf 8 januari tot 22 februari 2018 kunnen alle andere ouders zich aanmelden. Daarbij kunnen ouders de drie scholen van hun voorkeur doorgeven. Na die periode zal op basis van twee criteria beslist worden. De voorkeur van de ouders is het eerste criterium."


"De afstand tot het thuisadres, werkadres of een referentieadres dat ouders zelf mogen opgeven, is het tweede criterium. Dit zal leiden tot een evenwichtige, sociale mix aan kinderen in de scholen en vermijden dat de ene school containers moet bijplaatsen, terwijl andere met lege klaslokalen achterblijven. Zo vermijden we ook dat ouders moeten kamperen om hun kinderen in te schrijven." (JME)