Leukemiepatiëntje Suzan (6) mag na bijna een jaar opnieuw naar school

Kuurne
Suzan enkele maanden geleden
Foto Henk Deleu
Henk Deleu Kuurne Suzan enkele maanden geleden Foto Henk Deleu
Suzan Claerhout (6) uit Kuurne kon vanmorgen amper wachten om naar school te vertrekken.
Mama Angelique Suzan Claerhout (6) uit Kuurne kon vanmorgen amper wachten om naar school te vertrekken.
Suzan Claerhout (6) uit Kuurne, die in juni vorig jaar haar behandeling startte tegen leukemie, mocht woensdag voor het eerst opnieuw naar school. “Het zwaarste stuk van de behandeling is achter de rug”, zegt mama Angelique Descheemaeker. “Ze krijgt nog anderhalf jaar onderhoudschemo, zodat ze niet meer hervalt, maar tijdens die lichtere behandeling kan ze opnieuw naar school. We beginnen met halve dagen, en zien wel hoe het lukt.”

Suzan werd woensdagmorgen warm verwelkomd in basisschool Pienter. “De klas was versierd en haar vriendjes hadden tekeningen voor haar gemaakt. Ze leek wel een beroemdheid.” Het hoeft niet gezegd dat Suzan dolblij is dat ze opnieuw naar school mag. “Ik geef er zelf ook les en ik ben opnieuw gestart op 1 april. Ze was toen al erg boos dat ze nog niet mee kon”, lacht Angelique. “Ze heeft de dagen echt afgeteld. Ik heb mijn best gedaan om ze vandaag wat extra in het oog te houden, maar dat bleek helemaal niet nodig, elke keer ik even wegkeek was ze verdwenen om te gaan spelen met vriendjes.”

Suzan is net op tijd voor het laatste trimester in het eerste leerjaar. “Ze heeft vier uur per week kunnen genieten van thuisonderwijs, en daarnaast heb ik haar ook wel wat dingen aangeleerd. Ze zou normaal dus gewoon naar het tweede leerjaar mogen volgend schooljaar.”

Er werden de voorbije maanden verschillende acties opgezet voor het goede doel, om Suzan te steunen. Heel veel mensen leven dus mee met Suzan. “En dat merken we ook, we krijgen enorm veel reacties van mensen die net als ons enorm blij zijn da Suzan weer een stapje verder staat.”

KUURNE Lenn (8) en Maurice (9) deden ook een actie ikv de warmste week: met hun gocarts gingen ze overal in Kuurne oud glas gaan ophalen om dat tegen betaling naar de glasbol te brengen. De opbrengst ging naar TeamSuzan, een actie voor Kinderkankerfonds, om Suzan een hart onder de riem te steken. 
Foto Henk Deleu
Henk Deleu KUURNE Lenn (8) en Maurice (9) deden ook een actie ikv de warmste week: met hun gocarts gingen ze overal in Kuurne oud glas gaan ophalen om dat tegen betaling naar de glasbol te brengen. De opbrengst ging naar TeamSuzan, een actie voor Kinderkankerfonds, om Suzan een hart onder de riem te steken. Foto Henk Deleu
Stefanie Vervalle liep onder meer de halve marathon voor de actie ‘Team Suzan’.
Foto Henk Deleu Stefanie Vervalle liep onder meer de halve marathon voor de actie ‘Team Suzan’.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.