Kuurne voert promo voor Ezelsfeesten tot in Kortrijk

De reclame voor de Ezelsfeesten werd gedrukt op broodzakken en bierviltjes.
Foto Deleu De reclame voor de Ezelsfeesten werd gedrukt op broodzakken en bierviltjes.
Met de Ezelsfeesten dit weekend staat de jaarlijkse Kuurnse hoogmis weer voor de deur. De succesformule blijft ongewijzigd, maar wat promo betreft, pakt het comité het dit jaar groots aan. Er worden met onder bedrukte broodzakken en bierviltjes die verspreid werden in Kuurne en omstreken.

Qua promotie voor de Ezelsfeesten zet Kuurne dit jaar alle zeilen bij.


"Sinds vorig jaar hebben we een nieuwe affiche", zegt Bert Vercoutere, voorzitter van de promotiewerkgroep. "Die 'ezelskop' kon je vorig jaar hier en daar al spotten in het straatbeeld, maar dit jaar willen we dat niemand naast onze affiche kan kijken."


Het feestcomité kocht daarom een aanhangwagen waar een banner aan bevestigd kan worden. "Die hebben we in de weken in aanloop naar onze feesten, geregeld verplaatst langs de verschillende invalswegen naar Kuurne." Het comité liet ook raamstickers maken om op hun wagens te kleven.


"En we hebben 25.000 broodzakken en 20.000 bierviltjes laten drukken die we in alle Kuurnse bakkerijen en cafés verdeeld hebben, maar ook in enkele zaken net over de grens, in Hulste, Bavikhove, Harelbeke en zelfs Kortrijk. Of dat niet een beetje duur is? Nee, integendeel, het kan ook geld opbrengen. We zijn enorm fier op onze Ezelsfeesten, en hoe meer mensen weten dat het echt de moeite loont om te komen mee feesten, hoe beter."


(JME)