Kuurne start kerkenplan op om herbestemmingen te onderzoeken

sint-michielskerk kuurne
Google Maps sint-michielskerk kuurne
Kuurne start nog dit jaar een kerkenplan op. Dat is een noodzakelijke stap om in de toekomst eventueel een neven- of herbestemming te kunnen realiseren in een van de drie kerken in de gemeente. Dat blijkt uit een antwoord van schepen van Patrimonium Ann Messelier (CD&V) op een vraag van oppositieraadslid Geert Veldeman (Nieuw Kuurne). 

Veldeman kwam tussen op de gemeenteraad toen de rekeningen van de kerkfabrieken ter tafel kwamen. “Dat zijn toch telkens serieuze bedragen die geïnvesteerd worden”, meende Veldeman. “Voor mij moeten de erediensten niet afgeschaft worden, maar misschien moeten we toch eens kijken of we geen multifunctionele invulling kunnen geven aan onze kerken.” Schepen Messelier had haar antwoord klaar. “Met het schepencollege hebben we beslist om een kerkenplan op te starten. Dat zal nog dit jaar gebeuren. Dat een van onze drie kerken ooit een neven- of herbestemming zal krijgen, is niet zeker, maar zonder een kerkenplan kan dat sowieso niet. In die eerste fase zitten we samen met alle betrokken partijen, onder meer de parochieraad en de priester, om de meningen en mogelijkheden wat af te tasten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.