Kuurne krijgt er twee overnachtingsplaatsen bij: “Genoeg klanten voor ons beiden, hoor”

Marktkraamster Greta Grymonprez en haar man David Coulembier openen Cuerne B&B in hun woning, die drie gastenkamers telt.
Henk Deleu Marktkraamster Greta Grymonprez en haar man David Coulembier openen Cuerne B&B in hun woning, die drie gastenkamers telt.
Kuurne is in één klap twee overnachtingsplekken rijker. Bibliothecaris Katrien Bonte en haar man Dirk Pinoy openen Gasthuis 2.0, marktkraamster Greta Grymonprez en haar man David Coulembier openen Cuerne B&B. Is Kuurne dan toch een toeristische trekpleister aan het worden? “Met de vele feestzalen hier, en de Kortrijk Xpo vlakbij, zijn er zeker genoeg klanten voor ons.”

Wie wil overnachten in Kuurne kon tot voor kort kiezen uit Carotel in Brugsesteenweg 94 of hotel Asian Empire Brugsesteenweg 379, maar eerder ‘kleinschalige’ initiatieven waren er al een tijd niet meer. Daar komt binnenkort verandering in. Kuurne krijgt er ineens twee overnachtingsplekken bij, met Cuerne B&B en gasthuis 2.0.

Huis heringericht

Greta Grymonprez stopt na 26 jaar als marktkraamster om met B&B Cuerne haar levensdroom te verwezenlijken. Samen met haar man David Coulembier richt ze drie gastenkamers in in hun charmante woning in de Kortrijksestraat. “De eerste twee kamers zijn klaar, en momenteel leggen we de laatste hand aan de derde kamer”, vertelt Greta. Katrien en Dirk besloten om gasten te ontvangen, omdat ze er plaats voor hebben. “Onze kinderen zijn het huis uit, en daar sta je dan met je veel te grote huis en dito tuin”, vertelt Katrien. “Het huis verkopen was voor ons geen optie, aangezien het al sinds 1870 aan onze familie toebehoort. Vanaf 2020 ontvangen we bezoekers in 2 gastenruimtes. ‘Gasthuis’ had vroeger misschien een wat negatieve bijklank, maar voor ons staat het vooral voor mensen ‘te gast hebben’, en ervoor zorgen dat ze het er hier naar hun zin hebben.”

Bibliothecaris Katrien Bonte en haar man Dirk Pinoy openen Gasthuis 2.0
Henk Deleu Bibliothecaris Katrien Bonte en haar man Dirk Pinoy openen Gasthuis 2.0

Ontbijt

Op Facebook volgden heel wat mensen de verbouwingen in de toekomstige B&B Cuerne. “Vooral de foto van ons ontbijt heeft heel veel enthousiaste reacties opgeleverd”, vertelt Greta. “Bij ons betaal je 95 euro voor twee personen, inclusief ontbijt, en 85 euro voor één persoon.” Bij Gasthuis 2.0 zorgen de gasten zelf voor hun ontbijt. “Wij profileren ons dan ook niet als B&B”, zegt Katrien. “Niet iedereen die een slaapplaats zoekt, wil daar een uitgebreid ontbijt bij. We laten de keuze. De gasten hebben een keukentje, en als ze dat willen, kunnen ze een bakker laten leveren. Gasthuis 2.0 moet immers combineerbaar blijven met onze jobs.  Wij starten aan 50 euro per nacht voor twee personen, zonder ontbijt. Als allebei de ruimtes worden gebruikt, of er meerder nachten na elkaar geboekt worden, gaat er nog iet svan de prijs af.”

Het onbijt bij B&B Cuerne.
B&B Cuerne Het onbijt bij B&B Cuerne.

Een concurrentiestrijd is er niet tussen de beide zaken, verzekeren de dames. “Met de veel feestzalen hier, en de Kortrijkse Xpohallen vlakbij, zijn er zeker genoeg klanten voor ons beide”, zegt Katrien. “En ik denk ook dat we wel een ander doelpubliek hebben”, zegt Greta. “Bij ons gaan de mensen er bewust voor kiezen om ’s morgens met een uitgebreid ontbijt in de watten gelegd te worden. Al twijfel ik er niet aan dat het bij Katrien ook wel dik in orde zal zijn, hoor.” Katrien denkt er net zo over. “We zullen elkaar perfect aanvullen, net omdat onze concepten verschillend zijn”, zegt Katrien. Meer info over B&B Cuerne vind je binnenkort op https://cuerne.be . Info over Gasthuis 2.0 vind je op de gelijknamige Facebookpagina.

Zo ziet een slaapkamer eruit in B&B Cuerne.
Henk Deleu Zo ziet een slaapkamer eruit in B&B Cuerne.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.