In restaurant Gust’eaux drinkt u een glaasje toilet- of douchewater

In restaurant Gust’eaux in Kuurne is een hoogtechnologische installatie voorgesteld waarbij zogenaamd ‘grijs’ en ‘zwart’ water terug gezuiverd wordt tot drinkbaar water. Op de foto: mensen van BOSAQ, ECOZ® by Igodt en Gust’eaux, partners van het project.
Henk Deleu In restaurant Gust’eaux in Kuurne is een hoogtechnologische installatie voorgesteld waarbij zogenaamd ‘grijs’ en ‘zwart’ water terug gezuiverd wordt tot drinkbaar water. Op de foto: mensen van BOSAQ, ECOZ® by Igodt en Gust’eaux, partners van het project.
In restaurant Gust’eaux in Kuurne is een hoogtechnologische installatie voorgesteld waarbij zogenaamd ‘grijs’ en ‘zwart’ water terug gezuiverd wordt tot drinkbaar water. 

Grijs water is water dat opgevangen wordt in de keuken. Water waarmee groenten werden gewassen bijvoorbeeld, of water waar mensen hun handen mee hebben gewassen. Zwart water is water afkomstig uit - jawel - wc’s.

Bedrijf Bosaq uit Zwijnaarde heeft een hoogtechnologische installatie ontwikkeld die dat water dus zuivert en zuivert tot drinkwater. Dat water kreeg de naam Lab’O. In Gust’eaux kan je ook een biertje drinken dat gebrouwen is met het drinkwater.

Voor de opwerking van het afvalwater tot drinkwaterkwaliteit werkt Gust’eaux samen met Tuincreatie Wouter Igodt, BOSAQ, Vlakwa en Universiteit Gent-Campus Kortrijk.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jacques van de velde

    Dat is mineraalloos, dus dood water ! Goed om te kuisen en af te wassen, maar verder niet in mijn lijf !