Gemeente vraagt raad aan burgers over hoe Kuurne er in 2035 moet uitzien

Gemeente vraagt raad aan burgers over hoe Kuurne er in 2035 moet uitzien
Alexander Haezebrouck Gemeente vraagt raad aan burgers over hoe Kuurne er in 2035 moet uitzien
Hoe moet Kuurne er in 2035 uitzien? Die vraag stelt het gemeentebestuur aan haar inwoners. “De centrumvernieuwing voeren we sowieso uit, maar we vragen aan de bevolking wat zij belangrijk vinden”, zegt burgemeester Francis Benoit (CD&V). 

Vanaf donderdag kan je in de bibliotheek in Kuurne terecht om de plannen voor de toekomst van Kuurne te bekijken. Er zijn tal van opties. Inwoners kunnen aangeven op infoborden met welke zaken rekening moet gehouden worden. “Dat kan door een duimpje te plakken op de infoborden”, zegt burgemeester Francis Benoit. “Je kan ook online je mening geven via de website van de gemeente.” Kuurne stelt verschillende vragen over projecten in de nabije toekomst, zoals over de centrumvernieuwing. Maar ook over vergroening van de gemeente kunnen inwoners hun mening geven. Hoe willen de Kuurnenaren dat de omgeving van de kerk en de omgeving van het gemeentehuis er gaan uitzien? En wat met mobiliteit? De gemeente Kuurne organiseert de bevraging over de toekomst van Kuurne samen met intercommunale Leiedal. “Eigenlijk doen we als gemeentebestuur iets wat niemand verwacht”, zegt burgemeester Benoit. “We denken namelijk op lange termijn. Door de inwoners hierbij inspraak te geven krijgen we een duidelijk beeld over waar we met Kuurne naartoe moeten.”

Eén van de vragen is bijvoorbeeld welk straatprofiel je verkiest. Met groen, een afgescheiden fietspad of helemaal kaal?
Alexander Haezebrouck Eén van de vragen is bijvoorbeeld welk straatprofiel je verkiest. Met groen, een afgescheiden fietspad of helemaal kaal?

Borden komen ook naar buiten

De infoborden zijn vanaf donderdag tot en met 11 oktober te bezichtigen in de hal van de bibliotheek in Kuurne. De borden zullen ook tijdens de Ezelsfeesten op zaterdag 5 oktober te bezichtigen zijn buiten aan het gemeentehuis. “Op zo’n moment lopen alle soorten Kuurnenaren buiten en we weten uit ervaring dat dat een heel goed moment is om de inwoners te bevragen”, klinkt het bij Leiedal. Wie online z’n mening wil geven, kan dat op www.kuurne.be/nieuws/jouw-mening-telt.

Burgemeester Francis Benoit en schepen Ann Messelier testen de online bevraging  uit.
Alexander Haezebrouck Burgemeester Francis Benoit en schepen Ann Messelier testen de online bevraging uit.
Inwoners kunnen ook hun mening geven via de website van Kuurne.
Alexander Haezebrouck Inwoners kunnen ook hun mening geven via de website van Kuurne.
In de hal van de bibliotheek staan nog tot 11 oktober panelen.
Alexander Haezebrouck In de hal van de bibliotheek staan nog tot 11 oktober panelen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.