Eikenprocessierups in Kuurne

De processierups is een plaag in heel het land.
Tim dirven De processierups is een plaag in heel het land.
De eikenprocessierups is ondertussen ook in Kuurne opgedoken. Er zijn al verschillende meldingen binnen gekomen bij hulpdiensten en een tuincentrum. 

De rups werd opgemerkt in de Seizoenswijk, Hulstestraat en Meiwijk. De gemeente vraagt inwoners niet te panikeren als je met de rups in aanraking komt. Die kan ernstige jeuk en irritatie aan de luchtwegen en de ogen veroorzaken. De klachten kunnen tot twee weken duren. Mensen bellen bij contact best de 112. Ook je kleren moeten gewassen worden. “Spoel voldoende de geïrriteerde lichaamsdelen. Verwijder de kleverige haartjes door een plakband erop te plaatsen en dan af te trekken. Een eenvoudig anti-jeukmiddel halen bij apotheek helpt in veel gevallen. Bij te hevige klachten verwittig je best je huisarts”, klinkt het. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.