Dieven aan de haal met mountainbikes

De mountainbike die Severino twee jaar geleden cadeau kreeg voor Kerstmis.
AHK De mountainbike die Severino twee jaar geleden cadeau kreeg voor Kerstmis.

In de Lijstergalm in Kuurne hebben dieven zaterdagnacht drie mountainbikes gestolen. De duurste koste 1.600 euro. "Ik heb hem twee jaar geleden als kerstcadeau gekregen van mijn vrouw en was er erg aan gehecht", vertelt slachtoffer Severino Werbrouck (39). "Normaal staat mijn Cannondale nooit thuis. Hij staat altijd in de kelder van de winkel van mijn vrouw. Maar omdat ik hem zondagmorgen wou gebruiken ben ik hem zaterdagavond nog gaan halen en ben ermee naar huis gefietst."


De fietsen stonden buiten achteraan de woning, maar de lange oprit en een poort hebben de dieven niet afgeschrikt. "Toen ik zondag om 10 uur wou vertrekken, merkte ik dat de fiets weg was. Hij stond nochtans redelijk goed weggestoken. Ook de andere fietsen van de merken Giant en Scott waren verdwenen. We vermoeden dat de dieven de wielen hebben gezien van de Giant en de Scott en nadien ook de Cannondale hebben gevonden."


Severino Werbrouck en zijn echtgenote zijn er niet goed van. "We zijn overal gaan zoeken en speuren ook tweedehands websites af. Voorlopig zonder resultaat. Een jaar geleden hebben ze nog ingebroken in de winkel van mijn vrouw en gingen er met de inhoud van de kassa vandoor. En nu dit..." (DBEW/AHK)

Slachtoffer Severino Werbrouck.
AHK Slachtoffer Severino Werbrouck.