Burgemeester organiseert ‘Stoelendans for Life’

Kuurne wil een ‘Stoelendans for Life’ organiseren, net zoals vorig jaar ook al in Halle-Zoersel werd gedaan.
Benoit De Freine Kuurne wil een ‘Stoelendans for Life’ organiseren, net zoals vorig jaar ook al in Halle-Zoersel werd gedaan.

Op zondag 23 december organiseert Kuurns burgemeester Francis Benoit samen met Ann-Sophie Lebon van de dienst Communicatie, en Jonathan Breughe en Evi Duyvejonck van de dienst Vrije Tijd een Belgische recordpoging ‘stoelendans’, in het kader van Music for Life. “Het huidige record staat op 555 deelnemers, dat moet Kuurne beter kunnen”, zegt Benoit. “Vorig jaar brachten we voor onze recordpoging ‘grootste selfie’ 1.002 deelnemers op de been. Het record hebben we er niet mee gebroken, maar het was een leuk evenement waarop Kuurnenaars elkaar ontmoetten. Dit jaar hopen we er minstens een even leuk evenement van te maken. Als we evenveel deelnemers hebben als vorig jaar is het Belgisch record alvast wél binnen.” Er worden 1.000 stoelen voorzien op het Marktplein, om 11 uur. Benoit zal plaatjes draaien, en elke ronde worden enkele tientallen stoelen weggenomen, tot uiteindelijk één winnaar overblijft. “We gaan een kleine bijdrage van 1 of 2 euro vragen aan de deelnemers, de opbrengst gaat naar De Branding, de Kuurnse organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking.’ 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nico Desmedt

    Ik doe mee !!!