Burgemeester laat onderzoeken of 'De Morgen' logo wel mag gebruiken

Het logo waarvoor Kuurne 7 jaar geleden heeft betaald.
JME Het logo waarvoor Kuurne 7 jaar geleden heeft betaald.
Het nieuwe logo van de krant De Morgen heeft wel heel wat mee van het logo van de gemeente Kuurne, en dat is ook burgemeester Francis Benoit (CD&V) niet ontgaan.

De burgemeester liet meteen onderzoeken of De Morgen dat zomaar kon, uitpakken met een logo dat veel gelijkenissen vertoont met het logo waar Kuurne zeven jaar geleden voor heeft betaald. "Maar we hebben juridisch geen poot om op te staan", zegt Benoit. "Ten eerste omdat De Morgen actief is in een andere branche. Het was anders geweest als een andere gemeente hetzelfde logo had gebruikt. Ons logo is trouwens de combinatie van de rode pijl met de letters 'Kuurne' naast. Dat is een groot verschil. Bovendien is ook de kleur wat anders. Aangezien het om een 'toeval' gaat, neem ik aan dat De Morgen zich niet op ons logo heeft gebaseerd. We zullen het maar positief bekijken en het hierbij laten."

Hoofdredacteur van De Morgen An Goovaerts reageerde door te stellen dat de redactie niet wist dat Kuurne een gelijkaardig logo had.

Satire
Op de site van De Morgen verscheen gisteren nog een satirisch stukje, waaruit dit uittreksel: "De redactie van De Morgen staat als één man achter deze dijk van een burgemeester, zijn fraaie gemeente en haar sympathieke inwoners. Het nieuwe logo wil maar één ding: onze liefde voor Kuurne veruitwendigen en duurzaam verankeren. Wij sporen alle De Morgen-abonnees dan ook aan om zo spoedig mogelijk een citytrip naar Kuurne in te plannen, zoals wij alle inwoners van Kuurne meer dan ooit een abonnement op De Morgen kunnen aanbevelen." (JME)