Brouwerij De Brabandere bezoeken? Kuurnenaars krijgen nu voordeeltarief

Zien hoe de Ezel wordt gebrouwen die de Orde van de Ezel laat brouwen bij Brouwerij De Brabandere? Dat kan vanaf nu voor 5 euro dankzij een samenwerking tussen de brouwerij en de gemeente.
Joyce Mesdag Zien hoe de Ezel wordt gebrouwen die de Orde van de Ezel laat brouwen bij Brouwerij De Brabandere? Dat kan vanaf nu voor 5 euro dankzij een samenwerking tussen de brouwerij en de gemeente.
De gemeente Kuurne en Brouwerij De Brabandere slaan de handen in elkaar om, naar het voorbeeld van Harelbeke, ook inwoners van Kuurne aan een voordeeltarief van 5 euro de brouwerij te laten bezoeken.

Onlangs opende brouwerij De Brabandere, die pal op de grens ligt van Kuurne met Bavikhove, een gloednieuw bezoekerscentrum naar aanleiding van zijn 125-jarig bestaan. Voortaan is het mogelijk om de brouwerij te bezoeken op dinsdag, woensdag en donderdag, terwijl de productie bezig is. Groepen kunnen uit die drie dagen kiezen, individuen kunnen aansluiten op woensdagnamiddag. 

Rondleiding

Tijdens een rondleiding verneem je meer over het brouwproces. Afsluiten doe je in stijl met twee degustaties. Bezoekers betalen normaal 15 euro, inwoners van Kuurne kunnen vanaf nu hetzelfde bezoek boeken aan 5 euro. “Je ontdekt de bierbrouwerij in al zijn facetten”, zegt schepen Jan Deprez (CD&V). “Als gemeente zijn we uitermate blij met deze nieuwe toeristische trekpleister, waar ook onze ‘Ezel’ gebrouwen wordt. We dragen graag, samen met de brouwerij, ons steentje bij om de Kuurnenaren aan een voordeeltarief het Brouwerhuys te laten bezichtigen.” Meer info op http://www.brouwerijdebrabandere.be of via de Facebookpagina van de brouwerij. Reserveren is verplicht via http://www.kuurne.be/brouwershuys of aan de balie bij de Vrijetijdsdienst. Geef de datum van jouw bezoek door, samen met het gewenst aantal tickets. Je mag er maximum drie bestellen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.