Biertje van gezuiverd afvalwater proeven? Hier is
de nieuwe tripel Labo

Er komt binnenkort een biertje op de markt dat gemaakt is van restwater (een mooie benaming voor afvalwater, nvdr.)
Francis Benoit Er komt binnenkort een biertje op de markt dat gemaakt is van restwater (een mooie benaming voor afvalwater, nvdr.)
Er komt binnenkort een biertje op de markt dat gemaakt is van gezuiverd afvalwater. Het biertje heet ‘Labo’ en een kruidig gehopte tripel van 6,5 graden.

Het was Wouter Igodt die op het idee kwam op een biertje te laten brouwen van gezuiverd afvalwater. De Zwevegemnaar zit al 10 jaar in de waterzuiveringsbranche. Hij werkt samen met de zaakvoerders van horecazaak Gusteaux uit Kuurne. Zij laten hun afvalwater zuiveren door een van zijn installaties, en dat verse water wordt hergebruikt. Het hele proces wordt gefinancierd door verschillende instanties, als proefproject in een Europees overkoepelend project. 

Vooroordelen

Wouter Igodt wil met het biertje strijden tegen vooroordelen over gezuiverd afvalwater. Brouwerij De Mederie in Heule maakte op zijn vraag een kruidig gehopte tripel van 6,5 graden. Het biertje maakt deel uit van een marketingstrategie om een waterproject onder de aandacht te brengen. Meer informatie hierover volgt later
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.