"Mijn personage is karikatuur van mezelf"

SHANA HEEFT HOOFDROL BEET IN MUSICAL ROCKY HORROR SHOW

Shana Pieters, alias 'Janet', krijgt een huwelijksaanzoek.
Repro Joyce Mesdag: Deep Bridge Shana Pieters, alias 'Janet', krijgt een huwelijksaanzoek.
Shana Pieters (23) is nog maar amper vier maanden afgestudeerd, en nu al heeft de Kuurnse de hoofdrol beet in de musical The Rocky Horror Show. De komende maanden heeft ze met rollen in 'Zoo of Life' en 'Winterrevue' al wat werkzekerheid. "Ik ben enorm dankbaar voor de kansen die ik krijg."

Shana Pieters stond in de zomer van vorig jaar mee op de planken van de musical Albert I, die opgevoerd werd op het kasteeldomein van Kasteel de Merode in Westerlo. Ze speelde mee in het 'ensemble', een groepje acteurs dat voor bijrollen wordt ingezet. Ze moest nog aan haar laatste jaar 'Musical' aan het Conservatorium in Brussel beginnen.


En kijk, amper enkele maanden nadat ze haar opleiding succesvol afrondde, heeft ze al een hoofdrol beet. "Tijdens mijn laatste jaar heb ik meegespeeld in de musicals Rapunzel en Evita, opdrachten die ik heb gedaan als stage. Dat is eigenlijk heel goed meegevallen, ik heb toffe mensen leren kennen met wie ik graag heb samengewerkt. Ik heb vrij snel daarna auditie gedaan voor The Rocky Horror Show, voor de rol van Janet. Niet omdat het de hoofdrol was, maar omdat ik het gevoel had dat dat personage het best bij mij paste. Het lijkt wel alsof Janet een soort van karikatuur is van mezelf."

Een beeld van Shana aan de zijde van tegenspeler Nordin De Moor, die Brad Majors speelt.
Repro Joyce Mesdag: Deep Bridge Een beeld van Shana aan de zijde van tegenspeler Nordin De Moor, die Brad Majors speelt.

Evita

Regisseur Stany Crets vond blijkbaar ook dat die rol Shana op het lijf geschreven was, want zij vertolkt sinds enkele dagen de rol van Janet op de planken.


"Ik ken Stany al van 'Evita', en ik werk enorm graag met hem samen. Uiteraard zal mijn auditie nog het hardst doorgewogen hebben, maar ik denk toch dat het in mijn voordeel gespeeld zal hebben dat hij mij al kende van in Evita. Hij weet wat ik kan en hoe ik ben om mee te werken."

Ervaring opdoen

Shana geniet met volle teugen op de planken.


"Het is superleuk om te doen: Stany laat ons heel vrij in de invulling van onze rol, en doordat we met interactie uit het publiek werken, is elke voorstelling anders." Shana is ben erg heel dankbaar voor de kans die ze krijgt. "Het gebeurt inderdaad niet zo vaak dat iemand die nog maar pas van school is, al meteen een hoofdrol krijgt. Ervaring is namelijk héél belangrijk in de sector. Ik hoop echt dat de bal nu verder aan het rollen gaat."


Het ziet er in elk geval niet slecht uit voor de komende maanden. Shanah heeft een rol beet als frontzangeres in de Winterrevue in december en januari, ook onder regie van Stany Crets, en in april speelt ze een bijrol in 'Zoo of Life', een musical met onder meer Jelle Cleymans en Barbara Dex.


"Het blijft uiteraard een onzekere sector", zegt Shana. "De weken dat ik werk heb, zal ik zeker wat opzij moeten zetten voor de weken dat er geen centen binnenkomen. Maar ik zie het wel rooskleurig in. Ik ben ook niet kieskeurig, ik werk met plezier mee aan uiteenlopende producties, zolang ze maar kwaliteitsvol zijn. Voor tv-werk mogen ze me zeker ook contacteren."