'Jack' van Jack and The Tramstations is niet meer

Kuurne is in de rouw na het overlijden van Jacques Neyrinck (73), een van de meest sociaal geëngageerde inwoners van de gemeente. "We zijn letterlijk en figuurlijk een groot man kwijt."

Maandagavond is al jaren met voorsprong de succesvolste avond van de Ezelsfeesten. Géén grote namen op het podium, maar het lokale groepje Jack and the Tramstations. Een groepje jonge gasten rond Jacques Neyrinck trakteert een volle tent op een avond playbackplezier. In de Orde van de Ezel zat Neyrinck in zowat alle werkgroepen die er zijn. "Hij was actief bij de organisatie van de verkiezing van Koning Ezel, bij de jaarlijkse Koning Ezel-wandeling en de aankomst van de Sint", zegt Eddy Lafaut van de Orde. "Hij streefde naar de perfectie. Een serieuze mens, met altijd een vleugje humor." Daarnaast was hij een sleutelfiguur binnen het Leieslagcomité en stichter van de Kuurnse damesvolleybalclub.

Botkanker

Vorig jaar in april kwam er het verdict: botkanker. Het was al van bij het begin duidelijk dat Neyrinck die strijd niet meer zou winnen. Vorig jaar stond hij nog in onze krant, toen hij ondanks zijn chemotherapie op de planken zou staan voor zijn optreden met Jack and the Tramstations. Hoewel hij tot heel recent nog overal is blijven meedraaien, ging het plots heel snel bergaf. Vrijdagavond is hij overleden.


Op Facebook betuigden honderden mensen intussen hun medeleven. Uit de reacties komt hij vooral naar voren als de man met de eeuwige glimlach: "We zullen je lach, je grappen en grollen zeker missen. Kuurne Kermis zal nooit meer hetzelfde zijn." Jack and The Tramstations gaat wel door zonder Neyrinck. "Daar bestaat niet de minste twijfel over. Jack zei dat zelf ook: 'niet opgeven, maar doordoen!'", zegt Jean-Claude van de Ezelfeesten. Neyrinck laat een echtgenote en twee kinderen na. De uitvaartplechtigheid vindt komende zaterdag plaats in de Sint-Michielskerk in Kuurne. (JME)