Kruispunt van twee drukke banen

Het kruispunt van de Woluwelaan en de Haachtsesteenweg werd enkele jaren geleden wel wat veiliger gemaakt, maar voor schoolgaande kinderen is het er nog altijd opletten geblazen. "Zo'n druk kruispunt krijg je nooit helemaal veilig", aldus schepen van Mobiliteit Dirk De Wulf (sp.a).

"Met de Woluwelaan en de Haachtsesteenweg kruisen twee drukke doorgangsbanen elkaar pal in het centrum van onze gemeente", zegt de schepen. En vlak naast dat kruispunt ligt de Parochiale Basisschool. "In het verleden gebeurden er wel al verschillende ongevallen met kinderen, waarna het Agentschap Wegen en Verkeer de verkeerssituatie er toch gewijzigd heeft. Voor de zomer werd ook de snelheidslimiet op onze vraag naar beneden gehaald. Zo ging de toegelaten snelheid op de Woluwelaan, voor wie uit de richting van Machelen komt, al voor het kruispunt met de Haachtsesteenweg van 70 naar 50 kilometer per uur."

Toch beseft de schepen dat de problemen daarmee nog niet allemaal van de baan zijn. "Zo moeten leerlingen van de Parochiale Basisschool die de Woluwelaan willen oversteken, dat in twee keer doen, wat niet optimaal is. Het zal hier pas echt veiliger worden wanneer de werken aan het nieuwe op- en afrittencomplex ter hoogte van Beaulieu in Machelen afgerond worden. Vanaf dan zal het verkeer op die locatie de Ring kunnen oprijden, en moeten al die automobilisten en vrachtwagens niet langer door het centrum van Diegem." (RDK)

Dit kruispunt steek je zichtbaar niet zomaar over.
Lukas Dit kruispunt steek je zichtbaar niet zomaar over.