Voortaan openbaar toilet op Nieuw Plein

Het openbare toilet is er al, eind deze maand is ook de herinrichting van het plein een feit.
Foto DCRB Het openbare toilet is er al, eind deze maand is ook de herinrichting van het plein een feit.
De gemeente Kruishoutem beschikt voortaan over een openbaar toilet. Dat kreeg een plek op het Nieuw Plein dat momenteel volledig wordt heraangelegd.

"Het openbaar toilet is zelfreinigend en werkt met munten", laat schepen van Openbare Werken Robrecht Bothuyne (CD&V) weten. "Zowel de sanitaire toestellen als de vloer worden automatisch gereinigd en gedesinfecteerd om hygiënisch gebruik te kunnen garanderen."


Boven het openbaar toilet komt nog een grote luifel van zo'n 25 meter lang. "Die zal ook dienst doen als bushalte en fietsenstalling. Verder wordt ook nog een groene zone met waterpartijen gecreëerd. De werken hebben wat vertraging opgelopen door het koude weer in januari, maar moeten normaal eind deze maand worden afgerond", hoopt Bothuyne. "Er zal nog een officiële opening volgen, waarop we ook de buurtbewoners willen bedanken voor hun begrip en geduld." De herinrichting van het Nieuw Plein is slechts de eerste fase van de heraanleg van het centrum.


De tweede fase met onder meer de Hoogstraat, Kerkstraat, Pastorijstraat, een stuk van de Waregemsesteenweg en de Markt start eind dit jaar of ten laatste begin 2018. (TVR)