Uitdagend fietsparcours op de Kerkakkers

De brug voor het nieuwe fietsparcours is al aangelegd.
Ronny De Coster De brug voor het nieuwe fietsparcours is al aangelegd.
De gemeente Kruishoutem legt een technisch fietsparcours aan op de Kerkakkers en doet hiervoor beroep op de expertise van veldrijders Jolien Verschueren en Tim Merlier. Het traject van ongeveer 600 meter lang bestaat uit allerlei hindernissen en zal voor iedereen toegankelijk zijn.

Kruishoutem telt met Jolien Verschueren en Tim Merlier twee veldrittoppers. "Zij deden ons inzien dat het goed is om talenten te laten ontluiken. Hiervoor moet echter ook een geschikt terrein voorhanden zijn", steekt sportsschepen Robrecht Bothuyne (CD&V) van wal. "Daarom bouwen we nu - in samenspraak met Jolien en Tim - een nieuw technisch fietsparcours uit op de Kerkakkers. Het parcours is ongeveer 600 meter lang en bestaat uit balkjes, een steile brug, een heuvelzone, een wasbord (een weg met veel overdwarse ribbels, red.) en een zandbak. Voldoende uitdagende zaken dus die fietsers van jong tot oud toelaten om hun techniek te oefenen in een veilige omgeving."


Het parcours is voor iedereen toegankelijk en zal als uitbreiding opgenomen worden in de permanente Kruishoutemse mountainbikeroute die vlakbij de Kerkakkers loopt. "Daarnaast zal het ook dienst doen als oefenparcours voor mountainbike-initiaties en sportkampen die door de sportdienst van Kruishoutem georganiseerd worden."


Het nieuwe fietsparcours wordt op donderdag 4 januari om 14 uur officieel geopend in aanwezigheid van Jolien Verschueren en Tim Merlier. Samen met de kinderen die het sportkamp in de kerstvakantie volgen, zullen zij de eerste rondjes op het gloednieuwe parcours afleggen. (TVR)

In het parcours zal ook een heuvelzone verwerkt zijn.
Ronny De Coster In het parcours zal ook een heuvelzone verwerkt zijn.